Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Prvi pehar za rukometašice, trofej Kupa Beograda za uspešnu godinu

ŽRK Crvena zvezda pobednik je Kupa Beograda, prvi pehar u klupskim vitrinama! U finalu je savladan Radnički nakon produžetka 30:28, u regularnom toku meča rezultat je bio 26:26 (16:13).

Crveno-bele su prethodno u polufinalu bile uspešnije od Studentskog grada posle sedmeraca, da bi do prvog trofeja došle posle još jednog uzbudljivog duela protiv Radničkog sa Crvenog krsta. Time su zaokružile uspešnu godinu, uz povratak u Superligu. U 2022. godini nas očekuje veliki izazov u borbi za opstanak, koji ćemo prebroditi.

Imale su izabranice Slavka Krnjajca više od igre, u prvom poluvremenu su brzo kreirale šest golova razlike (15:9), koju je Radnički uspeo da prepolovi u finišu, a Nikolina Vidić je postavila 16:13 pred poluvreme. Drugo poluvreme pripalo je Radničkom, gošće su brzo izjednačile rezultat, pa smo do samog finiša gledali gol za gol. U neizvesnoj završnici Aleksandra Mitić je pogodila za 26:25, a Teodora Mandić 18 sekundi pre kraja donela produžetak Radničkom, 26:26.

U produžetku nije bilo neizvesnosti, kapitenski je odgovornost preuzela Jovana Ristić i sa dva gola donela vođstvo, koje je duplirala Nikolina Vidić. Marija Zafirović i Anja Penić su postavile konačnih 30:28.

Najefikasnije sa po 8 golova bile su Jovana Ristić i Aleksandra Mitić, Nikolina Vidić je postigla šest, Tamara Petković pet.

Kao i mušku ekipu crveno-bele će na putu do četvrtfinala čekati duel protiv ekipa koji su protekle sezone završili od 5. do 8.mesta Superlige, a to su: Bekament, Mladost iz Nove Pazove, Vojvodina ili Bor. Uz Crvenu zvezdu plasman u pretkolo obezbediće pobednici Kupa regiona Vojvodina, Istok i Zapad RS Centralne Srbije.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 30:28 (26:26; 16:13)
Beograd, hala: USC „Voždovac“. Gledalaca: 103. Sudije: Ivan i Bojan Kolavčić (Beograd). Isključenja: Crvena zvezda 14, Radnički 14 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 2(1), Radnički 7(6).

CRVENA ZVEZDA: Mitić, Šašić, Petković 5, Momčilović, Ristić 8(1), Đurković 1, Ćorić, Jelić, Stašić, A.Krća, Nenadić, Vidić 6, Mitić 8, Kostrešević, Andrić 2. Trener: Slavko Krnjajac

RADNIČKI: Janković, Mandić 2, Zafirović 8(6), Orović, Živanović, Tepša, Penić 8, Ignjatović 1, Živković, Vukosavljević 1, Radonjić 1, Milojković, Tejić, Zelić 1, Vasić 6. Trener: Ivan Mijatović

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama