Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Novi trijumf crveno-belih

Crvena zvezda – Niš 3:1 (25:22, 25:18, 22:25, 25:17)

U 8.kolu Banke Poštanske štedionice Superlige Srbije odbojkaši Crvene zvezde ugostili su Niš i zabeležili očekivanu pobedu. Susret je završen 3:1 u korist domaćeg tima.

Početak utakmice protekao je u izjednačenoj igri. Do sredine prvog seta ekipe su se smenjivale u vođstvu, a onda je Crvena zvezda uspela da veže tri poena i napravi mini preokret. Prednost od dva gola zadržala je do kraja perioda i ovaj period igre rešila u svoju korist 25:22.

U drugom setu Niš je bolje krenuo, ali je Zvezda vrlo brzo nametnula svoj ritam. Gosti su samo uspevali da drže priključak bez konkretnih šansi za preokret. Na kraju 7 poena prednosti za vođstvo domaćih odbojkaša 2:0 u setovima.

U trećem setu nešto opušteniju igru Zvezde odlično je kažnjavala ekipa Niša. Poveli su, Zvezda je pokušavala da preokrene, ali i kad bi crveno-beli uspeli da izjednače, povedu sa poenom prednosti, Nišlije se nisu predavale. Uspevali bi da ponovo šreuzmu kontrolu nad setom, nametnu svoj ritam, izdrže sve napade crveno-belih i smanje vođstvo Beograđana na 2:1.

Sve ono što nisu uradili u trećem periodu odbojkaši Zvezde su odradili u četvrtom setu. Agresivni u napadu, sigurni u odbrani ovaj period su rešili u svoju korist 25:17 i zabeležili još jednu pobedu 3:1.

Posle meča trener Igor Žakić bio je kritičan prema igri svog tima.

– Očekivana pobeda, neočekivano lošom igrom. Nisam želeo da uđem potcenjivački u ovu utakmicu, a negde se ispostavilo da smo od drugog seta baš to uradili i to mi je krivo. Mislio sam da ćemo sebi dati malo više prostora za odmor, međutim to nije bilo tako. Igra Niša je bila sasvim solidna, bili su izuzetno požrtvovani u odbrani, nisu nam dali lake poene, a negde smo, posebno u trećem setu, to očekivali, i onda nismo uspeli da se izborimo sa tim. Zbog toga mi je žao. Generalno gledano, zadovoljan sa sa tri boda. Važna pobeda pred polufinale Kupa koji nam je prioritet – bio je prvi komentar Žakića.

Strateg Crvene zvezde istakao je da duel protiv Mladog radnika nosi težinu i pritisak jer je reč o polufinalu Kupa.

– Možemo da očekujemo izuzetno tešku utakmicu, Mladi radnik je ekipa koju smo dobili 3:1 na otvaranju sezone, ali su od tog meča doveli novog dizača, primača servisa. To je dobro ukomponovana ekipa, trenutno su u naletu. Poznati su kao „domaćinska“ ekipa, bolje igraju kod kuće nego na strani. Probaćemo već u prvom meču, ako nam se ukaže prilika, da napravimo lepu zalihu setova i da posao kod kuće završimo malo lakše. Očekuje nas izuzetno teška utakmica koju će odlučivati samo jedna lopta.

Miloš Arsenoski, dizač Crvene zvezde, najpre se osvrnuo na duel 8.kola i pobedu protiv Niša.

– Važna tri boda, posebno posle teške i izuzetno i fizički i psihički iscrpljujuće utakmice prošle nedelje u Kraljevu. Potpuno smo se ispraznili i imali smo sreće što je ovo kolo dolazila nešto slabija ekipa. Niš je stigao pojačan strancima, mladim igračima željnim dokazivanja. Sa druge strane, mi smo, pod utiskom međusobnog duela u Kupu, očekivali da će se oni lako predati. To nikako nismo smeli da dozvolimo i to je rezultiralo osvajanjem trećeg seta sa njihove strane. Drago mi je što smo posle toga ponovo bili pravi. Što smo pokazali reakciju na to, imali igru, pokazali agresivnosti rešili utakmicu u tom 4.setu – bio je prvi komentar Arsenoskog.

Već u sredu Zvezdu očekuje polufinale Kupa Srbije protiv Mladog radnika, a Arsenoski razmišlja samo o pobedi svog tima.

– Promenili su sastav, doveli su dizača Bataka, mladog reprezentativca koji je malo povezao redove. Pokazuju ozbiljnu energiju i dobru igru. Mi smo ti koji želimo da osvajamo trofeje, znači tamo idemo na pobedu koju ćemo samo potvrditi kod kuće – zaključio je Arsenoski.

Pobeda protiv Niša učvrstila je Crvenu zvezdu na čelnoj poziciji. Vremena za slavlje nema mnogo, već u sredu crveno-beli putuju u Požarevac na prvi meč polufinala Kupa Srbije.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama