Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Нови тријумф црвено-белих

Црвена звезда – Ниш 3:1 (25:22, 25:18, 22:25, 25:17)

У 8.колу Банке Поштанске штедионице Суперлиге Србије одбојкаши Црвене звезде угостили су Ниш и забележили очекивану победу. Сусрет је завршен 3:1 у корист домаћег тима.

Почетак утакмице протекао је у изједначеној игри. До средине првог сета екипе су се смењивале у вођству, а онда је Црвена звезда успела да веже три поена и направи мини преокрет. Предност од два гола задржала је до краја периода и овај период игре решила у своју корист 25:22.

У другом сету Ниш је боље кренуо, али је Звезда врло брзо наметнула свој ритам. Гости су само успевали да држе прикључак без конкретних шанси за преокрет. На крају 7 поена предности за вођство домаћих одбојкаша 2:0 у сетовима.

У трећем сету нешто опуштенију игру Звезде одлично је кажњавала екипа Ниша. Повели су, Звезда је покушавала да преокрене, али и кад би црвено-бели успели да изједначе, поведу са поеном предности, Нишлије се нису предавале. Успевали би да поново шреузму контролу над сетом, наметну свој ритам, издрже све нападе црвено-белих и смање вођство Београђана на 2:1.

Све оно што нису урадили у трећем периоду одбојкаши Звезде су одрадили у четвртом сету. Агресивни у нападу, сигурни у одбрани овај период су решили у своју корист 25:17 и забележили још једну победу 3:1.

После меча тренер Игор Жакић био је критичан према игри свог тима.

– Очекивана победа, неочекивано лошом игром. Нисам желео да уђем потцењивачки у ову утакмицу, а негде се испоставило да смо од другог сета баш то урадили и то ми је криво. Мислио сам да ћемо себи дати мало више простора за одмор, међутим то није било тако. Игра Ниша је била сасвим солидна, били су изузетно пожртвовани у одбрани, нису нам дали лаке поене, а негде смо, посебно у трећем сету, то очекивали, и онда нисмо успели да се изборимо са тим. Због тога ми је жао. Генерално гледано, задовољан са са три бода. Важна победа пред полуфинале Купа који нам је приоритет – био је први коментар Жакића.

Стратег Црвене звезде истакао је да дуел против Младог радника носи тежину и притисак јер је реч о полуфиналу Купа.

– Можемо да очекујемо изузетно тешку утакмицу, Млади радник је екипа коју смо добили 3:1 на отварању сезоне, али су од тог меча довели новог дизача, примача сервиса. То је добро укомпонована екипа, тренутно су у налету. Познати су као „домаћинска“ екипа, боље играју код куће него на страни. Пробаћемо већ у првом мечу, ако нам се укаже прилика, да направимо лепу залиху сетова и да посао код куће завршимо мало лакше. Очекује нас изузетно тешка утакмица коју ће одлучивати само једна лопта.

Милош Арсеноски, дизач Црвене звезде, најпре се осврнуо на дуел 8.кола и победу против Ниша.

– Важна три бода, посебно после тешке и изузетно и физички и психички исцрпљујуће утакмице прошле недеље у Краљеву. Потпуно смо се испразнили и имали смо среће што је ово коло долазила нешто слабија екипа. Ниш је стигао појачан странцима, младим играчима жељним доказивања. Са друге стране, ми смо, под утиском међусобног дуела у Купу, очекивали да ће се они лако предати. То никако нисмо смели да дозволимо и то је резултирало освајањем трећег сета са њихове стране. Драго ми је што смо после тога поново били прави. Што смо показали реакцију на то, имали игру, показали агресивности решили утакмицу у том 4.сету – био је први коментар Арсеноског.

Већ у среду Звезду очекује полуфинале Купа Србије против Младог радника, а Арсеноски размишља само о победи свог тима.

– Променили су састав, довели су дизача Батака, младог репрезентативца који је мало повезао редове. Показују озбиљну енергију и добру игру. Ми смо ти који желимо да освајамо трофеје, значи тамо идемо на победу коју ћемо само потврдити код куће – закључио је Арсеноски.

Победа против Ниша учврстила је Црвену звезду на челној позицији. Времена за славље нема много, већ у среду црвено-бели путују у Пожаревац на први меч полуфинала Купа Србије.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама