Fudbal Fudbal/Vesti

U susret protivniku – Mitjiland

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 21 čas dočekuju Midtjiland na stadionu „Rajko Mitić“ u okviru četvrtog kola grupne faze Lige Evrope, gde će naši prvotimci uz podršku navijača pokušati da ostvare još jedan trijumf u drugom po jačini takmičenju u Evropi.

MEĐUSOBNI DUELI

Iako je naš tim nekoliko nekoliko puta odmerio snage sa ekipama iz Danske u svojoj bogatoj istoriji, Crvena zvezda se prvi put sastala sa Midtjilandom ove sezone u okviru grupne faze Lige Evrope. Na meču odigranom 21. oktobra ove sezone u Danskoj naš tim je remizirao na veoma teškom gostovanju (1:1), a jedini pogodak za crveno-bele postigao je Mirko Ivanić.

BUDITE UVEK UZ ZVEZDU

Ulaznice za duel između Crvene zvezde i Midtjilanda su od subote puštene u prodaju na blagajnama stadiona „Rajko Mitić“. Svi navijači će moći da nabave ulaznice danas do 19 časova na našem najvećem stadionu, dok će sutra na dan utakmice kupovina biti dostupna do samog početka meča.

Svi navijači koji neće biti u prilici da uživo bodre naše prvotimce moći će direktan prenos utakmice da isprate na kanalima RTS1 i Arenasport 1, sa početkom od 21 čas. Ukoliko niste u prilici da pratite video prenos uživo, možete biti uz naše fudbalere i na Zvezdinoj aplikaciji, putem tekstualnog prenosa na našem Meč centru, koji je aktivan na svakoj utakmici, iz minuta u minut, kao i na zvaničnom Tviter nalogu našeg kluba.

FORME EKIPA

Crvena zvezda se trenutno nalazi na prvoj poziciji na tabeli u grupi F Lige Evrope sa sedam osvojenih bodova ispred Brage, Midtjilanda i Ludogoreca. Izabranici Dejana Stankovića igraju sjajno ove sezone u drugom po jačini takmičenju na starom kontinentu. Prvo su naši prvotimci savladali Bragu na Marakani sa 2:1, potom su bili bolji od Ludogoreca u Bugarskoj rezultatom 1:0, a onda su remizirali sa sutrašnjim rivalom u Danskoj (1:1). Sa druge strane crveno-beli beleže odlične rezultate i u domaćem prvenstvu. Iako se trenutno nalaze na drugom mestu sa 35 bodova naš tim ima utakmicu manje u odnosu na ostale rivale, a uz to i sjajnu gol razliku 33:8. Na poslednjem meču u prvenstvu Zvezda je pobedila Radnički 1923 u Kragujevcu sa 3:0, a golove su postigli Mirko Ivanić, Milan Pavkov i Aleksandar Katai.

Midtjiland se trenutno nalazi na prvom mestu u Danskoj Superligi, ispred Kopenhagena, sa 34 boda. Naš naredni rival je zabeležio jedanaest pobeda, jedan remi i dva poraza, uz gol razliku 29:10. Poslednju utakmicu u sezoni Midtjiland je savladao Randers na gostujućem terenu sa 3:1. U Ligi Evrope ekipa iz Danske se nalazi na trećoj poziciji u grupi F sa dva boda. Poraženi su fudbaleri Midtjilanda od Brage, dok su remizirali sa Ludogorecom i našim timom.

NAJBOLJI PROTIVNIČKI IGRAČI

Najbolji igrač Midtjilanda je napadač Žunior Brumado koji je ove sezone postigao sedam golova. Na listi strelaca prate ga Evander sa četiri pogotka i Anders Drejer sa tri gola, a krilni napadač nosi titulu najboljeg asistenta ekipe, jer je u pet navrata proigrao saigrače za gol. Sa tri pogotka ističe se još centarfor Viktor Lind, kao i štoper Erik Sviatičenko. U napadu Midtjilanda minutažu dele još Maroni da Silva, najveće pojačanje danskog predstavnika koji je pristigao iz Sao Paula, potom reprezentativac Australije Aver Bul Mabil, kao i Pione Sisto koji je postigao dva gola ove sezone. Midtjiland će biti oslabljen izostankom štopera i stuba odbrane Žunjinja koji je dobio crveni karton na meču protiv Brage u prethodnom kolu Lige Evrope, ali će pravo nastupa imati kapiten Erik Sviatičenko. Sa klupe Midtjiland predvodi Bo Henkriksen četrdesetšestogodišnji stručnjak, koji je u julu ove godine preuzeo tim.

SUDIJA MEČA

Glavni arbitar na meču između Crvene zvezde i Midtjilanda biće mađarski sudija Tamaš Bognar, a njemu će kraj aut linija pomagati sunarodnici Balaž Buzaš i Peter Kobor. Četvrti sudija je Balaž Berke, a u VAR sobi sedeti španci Gil Manzano i njegov asistent Giljermo Fernandez.

OSTALI MEČEVI

-18:45 Brondbi – Rangers
-18:45 Galatasaraj – Lokomotiva Moskva
-18:45 Genk – Vest Hem
-18:45 Legija – Napoli
-18:45 Lion – Sparta Prag
-18:45 Monako – PSV
-18:45 Olimpijakos – Frankufrt
-18:45 Real Sosjedad – Šturm Grac

-21:00 Antverpen – Fenerbahče
-21:00 Bajern Leverkuzen – Real Betis
-21:00 Braga – Ludogorec
-21:00 Dinamo Zagreb – Rapid Viena
-21:00 Ferencvaroš – Seltik
-21:00 Lester – Spartak Moskva
-21:00 Marsej – Lacio

Izvor: FKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama