Фудбал Фудбал/Вести

У сусрет противнику – Митјиланд

Фудбалери Црвене звезде сутра од 21 час дочекују Мидтјиланд на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге Европе, где ће наши првотимци уз подршку навијача покушати да остваре још један тријумф у другом по јачини такмичењу у Европи.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Иако је наш тим неколико неколико пута одмерио снаге са екипама из Данске у својој богатој историји, Црвена звезда се први пут састала са Мидтјиландом ове сезоне у оквиру групне фазе Лиге Европе. На мечу одиграном 21. октобра ове сезоне у Данској наш тим је ремизирао на веома тешком гостовању (1:1), а једини погодак за црвено-беле постигао је Мирко Иванић.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Улазнице за дуел између Црвене звезде и Мидтјиланда су од суботе пуштене у продају на благајнама стадиона „Рајко Митић“. Сви навијачи ће моћи да набаве улазнице данас до 19 часова на нашем највећем стадиону, док ће сутра на дан утакмице куповина бити доступна до самог почетка меча.

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце моћи ће директан пренос утакмице да испрате на каналима РТС1 и Аренаспорт 1, са почетком од 21 час. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше фудбалере и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на првој позицији на табели у групи Ф Лиге Европе са седам освојених бодова испред Браге, Мидтјиланда и Лудогореца. Изабраници Дејана Станковића играју сјајно ове сезоне у другом по јачини такмичењу на старом континенту. Прво су наши првотимци савладали Брагу на Маракани са 2:1, потом су били бољи од Лудогореца у Бугарској резултатом 1:0, а онда су ремизирали са сутрашњим ривалом у Данској (1:1). Са друге стране црвено-бели бележе одличне резултате и у домаћем првенству. Иако се тренутно налазе на другом месту са 35 бодова наш тим има утакмицу мање у односу на остале ривале, а уз то и сјајну гол разлику 33:8. На последњем мечу у првенству Звезда је победила Раднички 1923 у Крагујевцу са 3:0, а голове су постигли Мирко Иванић, Милан Павков и Александар Катаи.

Мидтјиланд се тренутно налази на првом месту у Данској Суперлиги, испред Копенхагена, са 34 бода. Наш наредни ривал је забележио једанаест победа, један реми и два пораза, уз гол разлику 29:10. Последњу утакмицу у сезони Мидтјиланд је савладао Рандерс на гостујућем терену са 3:1. У Лиги Европе екипа из Данске се налази на трећој позицији у групи Ф са два бода. Поражени су фудбалери Мидтјиланда од Браге, док су ремизирали са Лудогорецом и нашим тимом.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи играч Мидтјиланда је нападач Жуниор Брумадо који је ове сезоне постигао седам голова. На листи стрелаца прате га Евандер са четири поготка и Андерс Дрејер са три гола, а крилни нападач носи титулу најбољег асистента екипе, јер је у пет наврата проиграо саиграче за гол. Са три поготка истиче се још центарфор Виктор Линд, као и штопер Ерик Свиатиченко. У нападу Мидтјиланда минутажу деле још Марони да Силва, највеће појачање данског представника који је пристигао из Сао Паула, потом репрезентативац Аустралије Авер Бул Мабил, као и Пионе Систо који је постигао два гола ове сезоне. Мидтјиланд ће бити ослабљен изостанком штопера и стуба одбране Жуњиња који је добио црвени картон на мечу против Браге у претходном колу Лиге Европе, али ће право наступа имати капитен Ерик Свиатиченко. Са клупе Мидтјиланд предводи Бо Хенкриксен четрдесетшестогодишњи стручњак, који је у јулу ове године преузео тим.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на мечу између Црвене звезде и Мидтјиланда биће мађарски судија Тамаш Богнар, а њему ће крај аут линија помагати сународници Балаж Бузаш и Петер Кобор. Четврти судија је Балаж Берке, а у ВАР соби седети шпанци Гил Манзано и његов асистент Гиљермо Фернандез.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

-18:45 Брондби – Рангерс
-18:45 Галатасарај – Локомотива Москва
-18:45 Генк – Вест Хем
-18:45 Легија – Наполи
-18:45 Лион – Спарта Праг
-18:45 Монако – ПСВ
-18:45 Олимпијакос – Франкуфрт
-18:45 Реал Сосједад – Штурм Грац

-21:00 Антверпен – Фенербахче
-21:00 Бајерн Леверкузен – Реал Бетис
-21:00 Брага – Лудогорец
-21:00 Динамо Загреб – Рапид Виена
-21:00 Ференцварош – Селтик
-21:00 Лестер – Спартак Москва
-21:00 Марсеј – Лацио

Извор: ФКЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама