Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Навијачи ће донети превагу

 

Црвена звезда ће сутра од 21 час дочекати данског представника Мидтјиланд на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге Европе, а очекивања пред меч изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Утакмица у Данској је била права такмичарска утакмица, добра и захтевна. Мидтјиланд је млада екипа, добро постављена на терену, поседују индувидуални квалитет и као тим, а уз то имају огромну брзину. Успели смо да лимитирамо њихове врлине у Данској, а то ћемо видети да урадимо и сутра. Играмо код куће, пред нашом публиком, на нашем стадину. Имамо могућност да обезбедимо себи пролеће у Европи, верујем да то можемо, јер знам кога имам на располагању, ко ће изаћи на терен, а сви заједно можемо да испишемо нове странице историје Црвене звезде – рекао је Станковић.

Говорио је млади стручњак о самој утакмици и каквог ривала конкретно очекује на сутрашњем мечу.

Свака утакмице носи нешто своје. Покушаћемо да је предвидимо у сваком смислу те речи, да је припремимо до ситних детаља. Мидтјиланд је екипа, доста брза и гледаћемо да их ту лимитирамо, после тога долази индувидуални квалитет то зависи од момака када се „сударе“ колико су добри један на један, јер треба изаћи из сваког дуела као победник. Говорим о „метрима“ које морамо да извучемо више, један за другог, јер ће то бити кључна ствар сутра. Морамо више од онога што очекујемо да пружимо, то једноставно морамо да испунимо. Група је та која добија или губи. Одиграли смо заједно доста утакмица како добрих тако и лоших, знамо где су наше мане, а пре свега где су наше врлине. Очекујем сличну утакмицу као у Данској, с тим што играмо код куће и увек је специфично играти пред нашим навијачима, јер је то тас који може да превагне на нашу страну.

Истао је Станковић да ће дански представник бити ослабљен изостанком центарфора Брумада који је најбољи стрелац Мидтјиланда.

Гледали смо и анализирали Мидтјиланд који игра углавном исто. Недостаје им нападач Брумадо што је велики хендикеп за њих, јер је то један изванредан шпиц, доста се њихова игра заснива управо на њему. С обзиром да им недостаје, играће офанзиван фудбал као што су то радили против Браге и Лудогореца. Свој менталитет и начин игре неће мењати са 3-4-3 формацијом ће бити офанзивни у сваком смислу.

Кратко је прокоментарисао шеф стручног штаба изјаву тренера Мидтјиланда после прве утакмице одиграној у Данској.

-Бавимо се спортом и немамо потребе то да коментаришемо. Ту смо да дамо изјаву, а свако има право да каже оно што жели.

Истакао је Станковић да неће калкулисати на сутрашњем мечу, као и шта је јасан циљ нашег тима када је у питању Лига Европе.

-Не верујем да против екипе као што је Мидтјиланд да идеш на нерешен резултат, морамо да идемо на победу. Калкулације на нашем стадиону, као и математика нам није потребна да се не би погубили. Циљ је јасан, а то је пролеће у Европи. Да ли ћемо до тога доћи победом или кроз нерешен резултат не могу да знам, али знам који нам је циљ. Не можемо да кажемо да ћемо сутра ићи на нерешено. Не размишлајмо о другом или трећем месту. Док год се ми питамо и не треба нам математика не размишљамо о томе, за сада смо први. Не размишљам сигурно о трећем месту.

Говорио је шеф стручног штаба о здравственом стању својих изабраника.

-Здравствени билтен је задовољавајући. Нису сви играчи максимално спремни, али сам задовољан. Саного ће тренирати са екипом данас, па имамо још 24 сата до утакмице, али ће тренирати са играчима и видећемо како се осећа. Остали су сви добро, неко мање, неко више, али сви су доступни и у конкуренцији.

Не очекује Дејан Станковић лакши меч од утакмице одигране у Данској, а истиче да је Мидтјиланд јак ривал без обзира на изостанак пар фудбалера.

-Не верујем да ће бити лакше, Мидтјиланд има адекватне скоро на свакој позицији. Не верујем да ће бити лакше, јер играју у једном добром систему, офанзивном са доста трчања. Не верујем да ће неки изостанак у екипи Мидтјиланда имати такву тежину као што недостаје нападач.

Сматра млади тренер да не треба давати играчима посебан мотив пред овај меч, а споменуо је да је позитиван коенфицијент увек добар учинак.

Сам излазак на терен у Звездином дресу је довољан мотив, после тога је све бонус. Размишљамо о себи, о нашем клубу и навијачима, ако још нешто дође то је додатан поен. Коефицијент више је позитивна ствар – закључио је Станковић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама