Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Beograd – Crvena zvezda 28:28 (15:14)

Rukometašice Crvene zvezde remizirale su protiv Beograda na debiju novog trenera Slavka Krnjajca i osvojile prvi bod u Superligi – 28:28 (15:14).

Viđena je utakmica koja je opravdala sva očekivanja, velika bora, puno preokreta. Zvezdin tim je vodio celo poluvreme, zatim je Beograd u samom finišu prvog poluvremena poveo, imao +4 u 45.minutu. Crvena zvezda je uspela da izjednači i povede, bude bliža pobedi, ali na kraju je remijem završena poslednja utakmica 8.kola.

Dosta dobro je Crvena zvezda ušla u meč, povela 2:4 uz tri gola Aleksandre Mitić, a ista igračica je sa sedam metara donela i maksimalnih tri gola prednosti u 19.minutu – 7:10. U 13.minutu je crveni karton dobila Tamara Đurković posle duela sa pivotmenom Beograda, Marijom Ilić, čini se prestrogo. Valentina Božinović je u dva navrata smanjivala minus, da bi Nevena Todorovski i Milica Pap izjednačile, a Pap je bila brža od sirene i uspela da savlada Tamaru Jelić za 15:14.

Do 40.minuta videli smo rezultatski egal, kada je Beograd preko serijom 4:0 stekao četiri gola razlike, (24:20). I tada su crveno-bele pokazale karakter. Punih šest minuta Beograd nije postigao gol, a Zvezda uspela da izjednači na 24:24, a imala je priliku i da povede. Ušli smo u neizvesnu završnicu, u kojoj se igralo gol za gol, a Zvezda imala prednost. Marija Ilić je zaradila treće isključenje, ali je njen pregrub start nad Jovanom Ristić bio za direktan crveni karton. Propust su napravili arbitri u 58.minutu, kada je na crti već primila loptu Iva Andrić i okrenula se za udarac, ali su pokazali tajm-aut!? Jelena Kostrešević je pogodila za Zvezdu, Milica Pap postavila konačnih 28:28. Obe ekipe su imale priliku u poslednjem napadu da dođu do pobede, ali naš tim nije uputio udarac, a Valentina Božinović je prestupila.

Po sedam golova su postigle Aleksandra Mitić i Jelena Kostrešević, igračica utakmice kapiten Jovana Ristić, Ratka Šašić i Tamara Petković po četiri, Iva Andrić dva.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Naisu.

BEOGRAD – CRVENA ZVEZDA 28:28 (15:14)
Beograd, hala: „Šumice“. Gledalaca: 200. Sudije: Bojan Dauti i Uroš Minić (Beograd). Isključenja: Beograd 16, Crvena zvezda 10 minuta. Crveni karton: Tamara Đurković (Crvena zvezda). Sedmerci: Beograd 7(6), Crvena zvezda 6(4).

BEOGRAD: Ignjatović 5, Savić 5, Nađ, Ilić 1, Pap 10(6), Milosavljević, Bahun, Mitrović, Božinović 4, Šindić, Janković, Korać, Todorovski 3, Mitrovski, Tanović. Trener: Đurica Nađ

CRVENA ZVEZDA: Mitić, Šašić 4, Petković 4, Momčilović, Ristić 4, Đurković, Ćorić, I.Krća, Jelić, A.Krća, Nenadić, Mitić 7(2), Kostrešević 7(2), Andrić 2. Trener: Slavko Krnjajac.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama