Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Пети тријумф црвено-белих дама

Црвена звезда – Срем 3:0 (25:16, 25:18, 25:15)

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су победу у мечу 5. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије. Срем је савладан 3:0 (25:16, 25:18, 25:15).

Први сет боље су отвориле гошће које су у првом делу сета биле у константном вођству све док Звезда није дошла до изједначења 11:11. Серијом 6:1 црвено-беле су преломиле сет и лагано га привела крају за вођство 1:0.

И у другом периоду Срем је повео 4:3, али је Звезда врло брзо изједначила и прешла у вођство које је већим делом период износило два-три поена. Гошће су успеле да изједначе на 17:17, али домаће одбојкашице нису дозволиле изненађење, појачале су ритам и период добиле резултатом 25:18 за вођство 2:0 у сетовима.

У 3.сету Звезда је брзо повела 10:2 и практично решила питање победника. Одбојкашице Срема су покушале да направе преокрет, али им црвено-беле нису дозволиле. Пети тријумф у овој сезони такмичења у Суперлиги Србије Звезда је забележила за нешто сат времена игре.

Тренер Александар Владисављев сматра да је Звезда стигла до убедљиве победе јер је у потпуности испоштован договор из свлачионице.

– Лако јер смо били сконцентрисани на задаке, нисмо потценили противника што се често деси у оваквим случајевима, посебно је проблем кад неколико дана раније одиграш онако тешку И захтевну утакмицу. Утакмицу у којој је изузетно велика потрошња И енергетска И физичка. После два три дана дође меч са реално слабијим ривалом. Врло често се деси да фаворите потцене ривала па или се муче па једва победе или изгубе. На наше задовољство ми смо били врло коректни. Држали смо све под контролом по сетовима, мало спорије кретли, али је све долазило на место,. Резултат је прилично убедљив, али морао се зарадити, нисмо ништа добили на поклон.

Тренер црвено-белих дама слаже се да дуели са нешто лакшим противницима пријају у серији тешких мечева.

– Кад се овако игра и кад се уђе у утакмицу онда прија и онда је донекле опуштенијеа. Ја некад и не волим кад се играчице смешкају на терену јер по правилу пада концентрација, али кад им све иде од руке, и кад све функционише заиста не треба бранити неком да буде добро расположен. Све је ово стресно и пуно је захтева, задатака и обавеза, доста се тренира иИ игра. Неки тренутак релаксације током саме утакмице добро дође, али ни у томе не треба претеривати јер буде контрапродуктивно – закључио је Владисављев.

Божица Марковић је честитала саиграчицама на доброј игри и победи против Срема.

– Кад наша игра иде овако глатко мислим да ниједан противник не може да нам прави неке веће проблеме. Задовољна сам и поносна на моју екипу данас.

Серија успеха у Суперлиги је настављена, пет мечева пет победа.

– Имамо супер играчице, имамо супер организацију у терену и кад испуњавамо планове и циљеве наша игра тече глатко и нема ту неких већих проблема.

Блокер Звезде се потом окренула ономе што Звезду очекује почетком наредне недеље.

– Чека нас једна битна утакмица која ће одредити наставак нашег такмичења у Купу. Мислим и верујем да ми то можемо да добијемо са 3:0, али нам остаје да то покажемо и докажемо на терену – закључила је Божица Марковић.

Дан паузе добиће црвено-беле, а већ у недељу окрећу се припремама за реванш меч четвртине финала Купа Србије против Јединства. У првом сусрету ривал је славио 3:1. Реванш меч се игра на Бањицу у уторак у 18,30.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама