Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda slavila u Kragujevcu

Fudbaleri Crvene zvezde su se oporavili od poraza u Surdulici i ostvarili pobedu protiv Radničkog u Kragujevcu.
 
Veću želju na početku meča je pokazao Radnički. Oni su ti koji su u prvih 10-ak minuta imali terensku inicijativu i bolje akcije. Prva prilika viđena je u 3’ kada su domaći uputili šut glavom pored našeg gola. U 8’ su nam ponovo ušli u kazneni, ali smo im izblokirali jedan pokušaj. Kanga je šutirao sa 35-40 m u 12’ i šutirao je malo preko gola. Od tada Zvezda polako počinje da se popravlja, a sve je krenulo u našu korist od 18’! Ivanić sa 17m šutira po zemlji, lopta kači odbrambenog igrača Radničkog i ulazi u gol! Blagojević je sa 20m šutirao preko našeg gola u 23’. Kanga sa 17m šutira malo preko gola u 28’. Ivanić u 36’ šutira iz velike daljine pravo u ruke golmana. Isti ishodi bili su u 41’ kada je Katai imao slab udarac u kaznenom prostoru sa desne strane, kao i kada je Kanga malo nakon toga pokušao sa daljine. Pavkov nam glavom u sudijskoj nadoknadi donosi 2:0 na centaršut Rodića. Katai je u 49’ povećao na 3:0 iz solo-akcije. Uputio je precizan udarac u levu stranu gola. Trifunović je pokušao da odgovori minut kasnije, kada je njegov jak udarac glavom nakon kornera otišao preko našeg gola.
Mogli su crveno-beli i do četvrtog pogotka samo nekoliko minuta kasnije. Kanga je probao iz „slobodnjaka“, ali je njegov pokušaj još jednom završio malo preko gola. Pokušavali su izabranici Dejana Stankovića da prodorima po boku ugroze gol protivnika, ali se rezultat nije menjao. Mogli su crveno-beli da stignu do novog gola u 85. minutu, kada je nakon dobrog dodavanja Vukanovića, udarac oprobao i Živković, ali je golman domaćih refleksnom odbranom zaustavio taj pokušaj. Imao je i mladi Stanić priliku da se upiše u listu strelaca u nadoknadi vremena, ali je njegov pokušaj završio pored gola.
 
Radnički 1923 – Crvena zvezda 0:3 (0:2)
 
Stadion: „Čika Dača“, Kragujevac.
 
Sudija: Milan Mitić.
 
Strelci: Ivanić u 19, Pavkov u 45. i Katai u 49. minutu za Crvenu zvezdu.
 
Žuti kartoni: Ristić, Damjanac, Jovanović (Radnički 1923), Katai, Ben, Živković(Crvena zvezda), 
 
Radnički 1923: Lukić, Damjanac, Arsenijević (od 54.Tomić), Ristić (od 54. Jovanović), Vidović (od 76. Kovačević), Varjačić, Ilić ( od 76. Burmaz), Blagojević, Filipović, Trifunović ( od 76. Dragutinović), Milanović.
 
Rezerve: Leković, Lakićević, Dragutinović, Burmaz, Kovačević, Jovanović, Maksimović, Vićentijević, Mirić, Tomić, Ristović.
 
Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Dragović, Eraković, Rodić, Petrović, Kanga (od 82. Srnić), Ivanić (od 73. Stanić),  Ben (od 73. Vukanović), Katai (od 53. Živković), Pavkov (od 82. Lazetić).
 
Rezerve: Gordić, Degenek, Pankov, Falko, Stanić, Lazetić, Živković, Dioni, Srnić, Gobeljić, Vukanović.
 
Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU
 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama