Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда славила у Крагујевцу

Фудбалери Црвене звезде су се опоравили од пораза у Сурдулици и остварили победу против Радничког у Крагујевцу.
 
Већу жељу на почетку меча је показао Раднички. Они су ти који су у првих 10-ак минута имали теренску иницијативу и боље акције. Прва прилика виђена је у 3’ када су домаћи упутили шут главом поред нашег гола. У 8’ су нам поново ушли у казнени, али смо им изблокирали један покушај. Канга је шутирао са 35-40 m у 12’ и шутирао је мало преко гола. Од тада Звезда полако почиње да се поправља, а све је кренуло у нашу корист од 18’! Иванић са 17m шутира по земљи, лопта качи одбрамбеног играча Радничког и улази у гол! Благојевић је са 20m шутирао преко нашег гола у 23’. Канга са 17m шутира мало преко гола у 28’. Иванић у 36’ шутира из велике даљине право у руке голмана. Исти исходи били су у 41’ када је Катаи имао слаб ударац у казненом простору са десне стране, као и када је Канга мало након тога покушао са даљине. Павков нам главом у судијској надокнади доноси 2:0 на центаршут Родића. Катаи је у 49’ повећао на 3:0 из соло-акције. Упутио је прецизан ударац у леву страну гола. Трифуновић је покушао да одговори минут касније, када је његов јак ударац главом након корнера отишао преко нашег гола.
Могли су црвено-бели и до четвртог поготка само неколико минута касније. Канга је пробао из „слободњака“, али је његов покушај још једном завршио мало преко гола. Покушавали су изабраници Дејана Станковића да продорима по боку угрозе гол противника, али се резултат није мењао. Могли су црвено-бели да стигну до новог гола у 85. минуту, када је након доброг додавања Вукановића, ударац опробао и Живковић, али је голман домаћих рефлексном одбраном зауставио тај покушај. Имао је и млади Станић прилику да се упише у листу стрелаца у надокнади времена, али је његов покушај завршио поред гола.
 
Раднички 1923 – Црвена звезда 0:3 (0:2)
 
Стадион: „Чика Дача“, Крагујевац.
 
Судија: Милан Митић.
 
Стрелци: Иванић у 19, Павков у 45. и Катаи у 49. минуту за Црвену звезду.
 
Жути картони: Ристић, Дамјанац, Јовановић (Раднички 1923), Катаи, Бен, Живковић(Црвена звезда), 
 
Раднички 1923: Лукић, Дамјанац, Арсенијевић (од 54.Томић), Ристић (од 54. Јовановић), Видовић (од 76. Ковачевић), Варјачић, Илић ( од 76. Бурмаз), Благојевић, Филиповић, Трифуновић ( од 76. Драгутиновић), Милановић.
 
Резерве: Лековић, Лакићевић, Драгутиновић, Бурмаз, Ковачевић, Јовановић, Максимовић, Вићентијевић, Мирић, Томић, Ристовић.
 
Црвена звезда: Борјан, Гајић, Драговић, Ераковић, Родић, Петровић, Канга (од 82. Срнић), Иванић (од 73. Станић),  Бен (од 73. Вукановић), Катаи (од 53. Живковић), Павков (од 82. Лазетић).
 
Резерве: Гордић, Дегенек, Панков, Фалко, Станић, Лазетић, Живковић, Диони, Срнић, Гобељић, Вукановић.
 
Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ
 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама