Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Peti trijumf crveno-belih dama

Crvena zvezda – Srem 3:0 (25:16, 25:18, 25:15)

Odbojkašice Crvene zvezde zabeležile su pobedu u meču 5. kola Banka Poštanska štedionica Superlige Srbije. Srem je savladan 3:0 (25:16, 25:18, 25:15).

Prvi set bolje su otvorile gošće koje su u prvom delu seta bile u konstantnom vođstvu sve dok Zvezda nije došla do izjednačenja 11:11. Serijom 6:1 crveno-bele su prelomile set i lagano ga privela kraju za vođstvo 1:0.

I u drugom periodu Srem je poveo 4:3, ali je Zvezda vrlo brzo izjednačila i prešla u vođstvo koje je većim delom period iznosilo dva-tri poena. Gošće su uspele da izjednače na 17:17, ali domaće odbojkašice nisu dozvolile iznenađenje, pojačale su ritam i period dobile rezultatom 25:18 za vođstvo 2:0 u setovima.

U 3.setu Zvezda je brzo povela 10:2 i praktično rešila pitanje pobednika. Odbojkašice Srema su pokušale da naprave preokret, ali im crveno-bele nisu dozvolile. Peti trijumf u ovoj sezoni takmičenja u Superligi Srbije Zvezda je zabeležila za nešto sat vremena igre.

Trener Aleksandar Vladisavljev smatra da je Zvezda stigla do ubedljive pobede jer je u potpunosti ispoštovan dogovor iz svlačionice.

– Lako jer smo bili skoncentrisani na zadake, nismo potcenili protivnika što se često desi u ovakvim slučajevima, posebno je problem kad nekoliko dana ranije odigraš onako tešku I zahtevnu utakmicu. Utakmicu u kojoj je izuzetno velika potrošnja I energetska I fizička. Posle dva tri dana dođe meč sa realno slabijim rivalom. Vrlo često se desi da favorite potcene rivala pa ili se muče pa jedva pobede ili izgube. Na naše zadovoljstvo mi smo bili vrlo korektni. Držali smo sve pod kontrolom po setovima, malo sporije kretli, ali je sve dolazilo na mesto,. Rezultat je prilično ubedljiv, ali morao se zaraditi, nismo ništa dobili na poklon.

Trener crveno-belih dama slaže se da dueli sa nešto lakšim protivnicima prijaju u seriji teških mečeva.

– Kad se ovako igra i kad se uđe u utakmicu onda prija i onda je donekle opuštenijea. Ja nekad i ne volim kad se igračice smeškaju na terenu jer po pravilu pada koncentracija, ali kad im sve ide od ruke, i kad sve funkcioniše zaista ne treba braniti nekom da bude dobro raspoložen. Sve je ovo stresno i puno je zahteva, zadataka i obaveza, dosta se trenira iI igra. Neki trenutak relaksacije tokom same utakmice dobro dođe, ali ni u tome ne treba preterivati jer bude kontraproduktivno – zaključio je Vladisavljev.

Božica Marković je čestitala saigračicama na dobroj igri i pobedi protiv Srema.

– Kad naša igra ide ovako glatko mislim da nijedan protivnik ne može da nam pravi neke veće probleme. Zadovoljna sam i ponosna na moju ekipu danas.

Serija uspeha u Superligi je nastavljena, pet mečeva pet pobeda.

– Imamo super igračice, imamo super organizaciju u terenu i kad ispunjavamo planove i ciljeve naša igra teče glatko i nema tu nekih većih problema.

Bloker Zvezde se potom okrenula onome što Zvezdu očekuje početkom naredne nedelje.

– Čeka nas jedna bitna utakmica koja će odrediti nastavak našeg takmičenja u Kupu. Mislim i verujem da mi to možemo da dobijemo sa 3:0, ali nam ostaje da to pokažemo i dokažemo na terenu – zaključila je Božica Marković.

Dan pauze dobiće crveno-bele, a već u nedelju okreću se pripremama za revanš meč četvrtine finala Kupa Srbije protiv Jedinstva. U prvom susretu rival je slavio 3:1. Revanš meč se igra na Banjicu u utorak u 18,30.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama