Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezdin trijumf na premijeri Lige šampiona!

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su u 1.kolu grupe B Lige šampiona ekipu Špandaua 12:9 (1:2, 4:3, 4:0, 3:4) i ostvarili prvi trijumf u najelitnijem takmičenju posle osam godina!

Zvezda je posebno u trećem periodu igre u potpunosti nadigrala protivnika, u oba smera i plivački, a fenomenalan je bio Vladimir Mišović i pokazao zašto je najbolji mladi golman sveta.

Sam početak meča i prva četvrtina su bili jako čvrsti, Mišović na jednoj i Mađar Bakša na drugoj si bili sigurni. Led je probio na isteku petog minuta Dmitri Kolod iz peterca, a u sledećem napadu na sjajnu asistenciju Gavrila Subotića, Veljko Tankosić je uplivao na dva metra i iskoristio igrača više za 1:1. Nikolaides je pogodio za prednost gostiju nakon orvih osam minuta, 1:2.

Ni u prvom delu drugog perioda igre nije bilo golova, na sredini je pogodio ponovo Nikolaides za 1:3, a zatim je usledilo Zvezdino buđenje u napadu. Basara i Đurđić su izjednačili efektnim golovima na 3:3, i do kraja smo gledali gol za gol. Božić i Kolod su pogodili za Špandau, Pješivac i Vukićević za Crvenu zvezdu, 5:5.

Crveno-beli su u trćem kvartalu prelomili meč. Nesavladiv je bio Vladimir Mišović, koji je ostvario devet intervencija u trećoj četvrtini. Bogdan Đurđić je pogodio za prvo vođstvo na meču, zatim su usledili golovi Milojevića, Subotić iz peterca i Pješivca 17 sekundi pre kraja za 9:5.

Serija između dve četvrtine je produžena do 5:0 golom u kontri Miloša Vukićevića, a post od deset minuta bez gola i neslavladivosti Mišovića prekinuo je Mateo Ćuk. Đurđić je postigao svoj treći gol sa pet metara, Dedović svoj prvi za Špandau, a Vukićević sjajnom šraubom iz teške pozicije doneo 12:7. Mateo Ćuk i Zoran Božić sa pet metara posle trećeg isključenja Đurđića postavili su konačnih 12:9.

Po tri gola su postigli kapiten Miloš Vukićević i Bogdan Đurđić, dva puta je matirao bivši klub Stefan Pješivac.

Naredni protivnik u Ligi šampiona je mađarski predstavnik OŠC iz Budimpešte, 10.novembra na 25.maju. Do tog meča Zvezdini momci nemaju puno vremena za odmor jer ih očekuju tri utakmice za 10 dana: prvo Radnički iz Kragujevca u subotu (20 časova) na 25.maju, zatim zaostali duel protiv Zemuna na istom mestu, a onda i prvi „večiti derbi“ u sezoni na Banjici.

CRVENA ZVEZDA – ŠPANDAU 04 12:9 (1:2, 4:3, 4:0, 3:4)
Beograd, bazen: „25.maj/MGM“. Gledalaca: 150. Sudije: Nenad Periš (Hrvatska) i Đorđi Kun (Mađarska). Igrač više: Crvena zvezda 7(2), Špandau 5(2). Peterci: Crvena zvezda 2(2), Špandau 2(2).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Đurđić 3(1), Marković, Subotić 1(1), Milojević 1, Pješivac 2, Basara 1, Rađen, Vukićević 3, Gardašević, Trtović, Ivanović. Trener: Aleksandar Filipović

ŠPANDAU 04: Bakša, Nikolaides 2, Božić 2(1), Ćuk 2, Tkač, Jungling, Strelecku, Dedović 1, Stam, Kolod 2(1), Restović, Perikas, Verne. Trener: Petar Kovačević

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama