Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звездин тријумф на премијери Лиге шампиона!

Ватерполисти Црвене звезде савладали су у 1.колу групе Б Лиге шампиона екипу Шпандауа 12:9 (1:2, 4:3, 4:0, 3:4) и остварили први тријумф у најелитнијем такмичењу после осам година!

Звезда је посебно у трећем периоду игре у потпуности надиграла противника, у оба смера и пливачки, а феноменалан је био Владимир Мишовић и показао зашто је најбољи млади голман света.

Сам почетак меча и прва четвртина су били јако чврсти, Мишовић на једној и Мађар Бакша на другој си били сигурни. Лед је пробио на истеку петог минута Дмитри Колод из петерца, а у следећем нападу на сјајну асистенцију Гаврила Суботића, Вељко Танкосић је упливао на два метра и искористио играча више за 1:1. Николаидес је погодио за предност гостију након орвих осам минута, 1:2.

Ни у првом делу другог периода игре није било голова, на средини је погодио поново Николаидес за 1:3, а затим је уследило Звездино буђење у нападу. Басара и Ђурђић су изједначили ефектним головима на 3:3, и до краја смо гледали гол за гол. Божић и Колод су погодили за Шпандау, Пјешивац и Вукићевић за Црвену звезду, 5:5.

Црвено-бели су у трћем кварталу преломили меч. Несавладив је био Владимир Мишовић, који је остварио девет интервенција у трећој четвртини. Богдан Ђурђић је погодио за прво вођство на мечу, затим су уследили голови Милојевића, Суботић из петерца и Пјешивца 17 секунди пре краја за 9:5.

Серија између две четвртине је продужена до 5:0 голом у контри Милоша Вукићевића, а пост од десет минута без гола и неславладивости Мишовића прекинуо је Матео Ћук. Ђурђић је постигао свој трећи гол са пет метара, Дедовић свој први за Шпандау, а Вукићевић сјајном шраубом из тешке позиције донео 12:7. Матео Ћук и Зоран Божић са пет метара после трећег искључења Ђурђића поставили су коначних 12:9.

По три гола су постигли капитен Милош Вукићевић и Богдан Ђурђић, два пута је матирао бивши клуб Стефан Пјешивац.

Наредни противник у Лиги шампиона је мађарски представник ОШЦ из Будимпеште, 10.новембра на 25.мају. До тог меча Звездини момци немају пуно времена за одмор јер их очекују три утакмице за 10 дана: прво Раднички из Крагујевца у суботу (20 часова) на 25.мају, затим заостали дуел против Земуна на истом месту, а онда и први „вечити дерби“ у сезони на Бањици.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ШПАНДАУ 04 12:9 (1:2, 4:3, 4:0, 3:4)
Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Гледалаца: 150. Судије: Ненад Периш (Хрватска) и Ђорђи Кун (Мађарска). Играч више: Црвена звезда 7(2), Шпандау 5(2). Петерци: Црвена звезда 2(2), Шпандау 2(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Ђурђић 3(1), Марковић, Суботић 1(1), Милојевић 1, Пјешивац 2, Басара 1, Рађен, Вукићевић 3, Гардашевић, Тртовић, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић

ШПАНДАУ 04: Бакша, Николаидес 2, Божић 2(1), Ћук 2, Ткач, Јунглинг, Стрелецку, Дедовић 1, Стам, Колод 2(1), Рестовић, Перикас, Верне. Тренер: Петар Ковачевић

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама