Hokej Hokej/Izveštaji

Hokejaški vikend mlađih selekcija (rezultati)

I mlađe selekcije Hokejaškog kluba Crvena zvezda ovog vikenda su zabeležile svoje nastupe.

Selekcija do 14 godina je odigrala svoj prijateljski meč u Novom Sadu, a protivnik je bila ekipa NS Starsa. Viđen je jedan zanimljiv meč, a pobedu su odneli naši hokejaši rezultatom 4:3 (2:1, 1:1, 1:1). Strelac tri pogotka bio je Marko Šmakić, dok je jedan pogodak postigao Miloš Mudrenović.

Selekcija do 12 godina je takođe gostovala u Novom Sadu, ali u okviru Državnog prvenstva Srbije. Domaćin našim hokejašima bila je ekipa Vojvodine, a Crvena zevzda je zabeležila ubedljivu pobedu od 8:2 (1:1, 3:1, 4:0). Strelci za Zvezdine klince bili su Nenad Nikolić, Dimitrije Ilić, Nemanja Dimitrić (2), Pavle Rošulj (2) i Pavle Veljić  (2).

Selekcija do 10 godina nastupila je na svom drugom turniru ove godine. Ovaj put su gostovali u Novom Sadu, a kako se rezultati ne pišu, važno je istaći da je ova selekcija (zajedno sa slekcijom U8) razvojna i da je cilj da se deca druže i što više zavole hokej na ledu.

Red Tim je bio domaćin i turnira za ekipe do 8 godina, a legendarni Vojin Koljenšić je dao kratki rezime ovog turnira:

“Ovo je prvi turnir u sezoni 2021/22 U8 Liga šampiona u Beogradu. Učesnici su bili: Crvena zvezda, Red Tim, Vojvodina, NS.Stars, Spartak i Marbo. Organizator je bila ekipa Red Tim. Učestvovalo je 60 takmičara godišta 2014/15. Nova pravila igre su 3h3, a vreme igre 1h18. Izmene su na 60 sek.
Timovi su iskazali da nova pravila zahtevaju duži period privikavanja igrača na igru u odnosu na predhodne godine, kada se igralo 4h4 i učestvovalo 90/95 učesnika na turnirima. Rezultati i pobednici nisu važni, jer je igra razvojnog karaktera.”

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama