Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Midtjiland – Crvena zvezda 1:1 (0:0)

Remizirali su fudbaleri Crvene zvezde na gostovanju danskom Midtjilandom, a rezultat na kraju meča bio je 1:1. Jedini pogodak u našem timu postigao je Mirko Ivanić, ali i uprkos tome što je naš tim remizirao, i dalje je na čeonoj poziciji grupe F sa sedam osvojenihi bodova.

Midtjiland – Crvena zvezda 1:1 (0:0)
 
Stadion: „MCH Arena“ , Herning, Danska.
 
Sudija: Roj Rajnšrajber (Izrael).
 
Strelci: Dir u 78. minutu za Midtjiland, a Ivanić u 58. minutu za Crvenu zvezdu.
 
Žuti kartoni: Srnić, Ivanić (Crvena zvezda), Kajuste, Envadike (Midtjiland), Srnić, Ivanić (Crvena zvezda).
 
Midtjiland: Olafson, Dalsgor, Svjatčenko, Dir (od 90. Mabil), Anderson, Kajuste (od 63. Lind), Envadike, Pulinjo, Evander, Isaksen (od 73. Maroni), Sisto. 
 
Rezerve: Lesl, Tompson, Kols, Heg, Mabil, Jensen, Čarls, Maroni, Hansen, Biliti, Lind, Simsir.
 
Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Sanogo, Degenek, Rodić, Srnić (od 46. Krstičić), Kanga (od 81. Pankov), Ivanić, Falko (od 56. Dioni), Ben (od 90. Gajić).
 
Rezerve: Popović, Gordić, Gajić, Pankov, Krstičić, Petrović, Stanić, Eraković, Lazetić, Dioni, Bakajoko.
 
Crveno – beli su otpočeli utakmicu oprezno, ali uz potpunu kontrolu dešavanja na terenu. Najzapaženiji igrač crveno – belih bio je Ben, koji je kao centralni napadač našeg tima, koristio prostor koji su mu davali protivnički fudbaleri, te u nekoliko navrata zapretio golu Danaca, ali je svaki pokušaj završio u rukama protivničkog golmana. Oprobao je i Ivanić udarac sa dvadesetak metara u 26. minutu, ali je njegov pokušaj otišao preko gola.
 
Imali su i domaći priliku da promene rezultat u 29. minutu, ali je Borjan fantastičnom intervencijom sprečio da taj pokušaj završi u golu našeg tima. Istakao se naš golman i dva minuta kasnije, kada je ponovo odlično reagovao i odbranio pokušaj protivnika. Već u narednom minutu, ponovo su zapretili domaći, ali je pokušaj Dira pogodio stativu i završio van kaznenog prostora naše ekipe. Nije bilo mnogo uzbuđenja sve do 42. minuta, kada su izabranici Dejana Stankovića zapretili. Falko je dobio loptu na desnom boku i odličnim prodorom dospeo na ivicu kaznenog prostora, i „pucao“ levom nogom, ali je golman domaćih bio na visini zadatka, pa se na poluvreme otišlo bez golova. 
 
Drugi deo igre počeo je identično kao i prvi. Pokušavali su naši fudbaleri po bokovima da probiju odbranu protivnika, ali bezuspešno. Sve do 58. minuta mreže su mirovale, a onda smo videli veliko uzbuđenje i još veću radost na klupi našeg tima. Nakon „odbijanca“ posle slobodnog udarca, Degenek je sjajno iz prve vratio loptu u kazneni prostor, Dioni je spustio glavom, a na pravom mestu se našao Mirko Ivanić koji je „volejem“ iz prve šutnuo kroz noge protivničkog golmana i doveo naš tim u vođstvo. I pored vođstva, crveno – beli su nastavili sa odličnom igrom i pretnjama po gol protivnika. Nakon odbijene lopte, Kanga se našao na pravom mestu i sa veće udaljenosti „opalio“ ka golu domaćih, ali se rezultat u 64. minutu ipak nije promenio. 
 
Stigli su domaći do izjednačenja u 78. minutu. Lind je šutirao sa dvadesetak, njegov udarac se od stative odbio pred gol, a Dir je usmerio loptu u praznu mrežu. Već u sledećem minutu mogli su izabranici Dejana Stankovića do novog vođstva. Ben je sa dvadesetak metara pokušao iz okreta, a malo je nedostajalo da postigne pogodak, jer je lopta pogodila stativu. U sjajnoj šansi se našao i Dioni posle pasa Rodića, ali nije dobro zahvatio loptu u kaznenom prostoru rivala, a udarac Ivanića koji je završio u naručju Olafsona definitivno je i označio kraj meča.
 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama