Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Имамо кадровске проблеме, али борићемо се

Црвена звезда ће сутра од 18 часова и 45 минута гостовати Мидтјиланду у оквиру трећег кола групне фазе Лиге Европе, а очекивања пред сусрет који наш клуб дочекује после два тријумфа, изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

– С обзиром на године, доста смо искуснији и старији од екипе из Данске и сигурно да наши играчи имају доста мечева оваквог типа у ногама. Сусрећемо се са озбиљним кадровским проблемима поново, где смо без Павкова, Катаија и Живковића. Диони ће путовати са нама, али он има само један тренинг ове недеље са тимом. Не тражимо изговоре и сви момци који буду изашли на терен ће пружити максимум, али свакодневно се сусрећемо са кадровским проблемима овог типа. Добро смо отворили групну фазу, нема разлога да не наставимо тако. Биће тешко јер је преко пута нас екипа која је брза, јака, млада и са жељом да се надмеће, надиграва и такмичи. Организовани су, то показују радом са младим играчима. Биће захтевна утакмица, али искуство је на нашој стрнаи – почео је Станковић.

Најопасније оружје Мидтјиланда су прекиди.

– Гледаћемо да имамо контролу, а колико ћемо у томе успети – не знам. Утакмица ће донети оно што буде желела, али потрудићемо се да их умиримо, спречимо офанзивну транзицију и неутралишемо контре. Радили смо много на прекидима. Аут им је као корнер, сваки иде у пет метара, а на скок им иде по пет, шест играча, баш су опасни у том сегменту. Кад изводе корнере, сви практично уђу у гол, тако да ће на прекидима бити 12 људи у петерцу у сваком тренутку. Ипак, морамо да будемо храбри и концентрисани.

Кадровски проблеми постоје…

– Сви знамо да је Катаи имао корону и не опоравља се свако од тога на исти начин. Причао сам са Дејаном Савићем како изгледа тај повратак, кад ми можемо да гарантујемо да је неко спреман и слично. Здравље играча је на првом месту. Катаи не може максимално да одговори захтевима и не желимо да ризикујемо. Вероватно се ништа не би десило, али кад се неко тако брзо замара, немамо други избор. Он ће остати у Београду, као и Живковић и Павков. Покушавамо да их кроз нормални рад уведемо у тренажни процес да би могли максимално да одговоре захтевима. То су озбиљни кадровски проблеми, али нећемо се предавати.

Слична ситуација је била и пред пут у Бугарску, из које се Црвена звезда вратила са три бода и победом над Лудогорецом.

– У једном тренутку размишљаш ко ти све недостаје, али ставиш тачку и окренеш се оном ко ти је на располагању, те настојиш да извучеш максимум. Фалиће, као што су недостајали у Разграду и једва чекам да се сви врате и буду здрави, јер нас у последњих месец и по дана стално прате зарези. У једном тренутку смо имали 15 играча на тренингу, на пријатељској утакмици са омладинцима је 14 фудбалера било ту, а нисмо имали толико репрезентативаца. Што се Лазетића тиче, ако буде прилике добиће шансу, не треба од тога да се прави спектакл. Он је момак који има свој природан пут, постигао је првенац и сад треба мирно да ради на себи и детаљима. Мора са обе ноге да буде на земљи, пред њим је светла будућност и мукотрпан рад.

Ситуација у нашој груши је таква да Црвена звезда игра своју игру и не мора да прати шта се дешава на другим мечевима.

– Нама је циљ да „презимимо“ у Европи. За сада све зависи од нас, добро је кад не мораш да гледаш другог, већ само себе. Не морам да пратим „лајв скор“, и надам се да ће тако и остати. Желимо да се вратимо из Данске са позитивним резултатом. Незгодно је због кадра кад спремаш једно, па се деси нешто, па спремаш друго, па опет нешто и то тако траје, али такав је посао. Буде ти криво, јер си замислио једно, међутим, нећу да правим изговоре, јер кад је такав случај – не функционишу добро ствари. То што и мамо је најбоље. Имају и они проблеме са кадром, црвени картон, повреда Брумада, али не знамо да ли ће он играти. Спремамо се као да хоће. Мени је генерално задовољство да и када кажемо да то није иста Звезда услед повреда, правимо добре резултате. Сви момци који добију шансу имају снагу, вољу, жељу да бране црвено-беле боје. Гледамо да утакмице привучемо што више нама и да кад је ситуација равноправна, превагне на нашу страну.

Све утакмице, па чак и ону последњу против Колубаре је шеф стручног штаба нашег тима у глави архивирао.

– То је историја. Састав је био сасвим добар, однос према игри феноменалан, иако је терен био тежак. Али када уђеш у утакмицу на тај начин, будеш награђен. Све што смо пробали је успело, али биће другачија утакмица сутра и то много. Као и оне утакмице из квалификација, нема то везе са групном фазом. Играш утакмице живота на лето кад се сви купају, мени то није нормално… – закључио је Станковић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама