Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Мидтјиланд – Црвена звезда 1:1 (0:0)

Ремизирали су фудбалери Црвене звезде на гостовању данском Мидтјиландом, а резултат на крају меча био је 1:1. Једини погодак у нашем тиму постигао је Мирко Иванић, али и упркос томе што је наш тим ремизирао, и даље је на чеоној позицији групе Ф са седам освојенихи бодова.

Мидтјиланд – Црвена звезда 1:1 (0:0)
 
Стадион: „МЦХ Арена“ , Хернинг, Данска.
 
Судија: Рој Рајншрајбер (Израел).
 
Стрелци: Дир у 78. минуту за Мидтјиланд, а Иванић у 58. минуту за Црвену звезду.
 
Жути картони: Срнић, Иванић (Црвена звезда), Кајусте, Енвадике (Мидтјиланд), Срнић, Иванић (Црвена звезда).
 
Мидтјиланд: Олафсон, Далсгор, Свјатченко, Дир (од 90. Мабил), Андерсон, Кајусте (од 63. Линд), Енвадике, Пулињо, Евандер, Исаксен (од 73. Марони), Систо. 
 
Резерве: Лесл, Томпсон, Колс, Хег, Мабил, Јенсен, Чарлс, Марони, Хансен, Билити, Линд, Симсир.
 
Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Драговић, Саного, Дегенек, Родић, Срнић (од 46. Крстичић), Канга (од 81. Панков), Иванић, Фалко (од 56. Диони), Бен (од 90. Гајић).
 
Резерве: Поповић, Гордић, Гајић, Панков, Крстичић, Петровић, Станић, Ераковић, Лазетић, Диони, Бакајоко.
 
Црвено – бели су отпочели утакмицу опрезно, али уз потпуну контролу дешавања на терену. Најзапаженији играч црвено – белих био је Бен, који је као централни нападач нашег тима, користио простор који су му давали противнички фудбалери, те у неколико наврата запретио голу Данаца, али је сваки покушај завршио у рукама противничког голмана. Опробао је и Иванић ударац са двадесетак метара у 26. минуту, али је његов покушај отишао преко гола.
 
Имали су и домаћи прилику да промене резултат у 29. минуту, али је Борјан фантастичном интервенцијом спречио да тај покушај заврши у голу нашег тима. Истакао се наш голман и два минута касније, када је поново одлично реаговао и одбранио покушај противника. Већ у наредном минуту, поново су запретили домаћи, али је покушај Дира погодио стативу и завршио ван казненог простора наше екипе. Није било много узбуђења све до 42. минута, када су изабраници Дејана Станковића запретили. Фалко је добио лопту на десном боку и одличним продором доспео на ивицу казненог простора, и „пуцао“ левом ногом, али је голман домаћих био на висини задатка, па се на полувреме отишло без голова. 
 
Други део игре почео је идентично као и први. Покушавали су наши фудбалери по боковима да пробију одбрану противника, али безуспешно. Све до 58. минута мреже су мировале, а онда смо видели велико узбуђење и још већу радост на клупи нашег тима. Након „одбијанца“ после слободног ударца, Дегенек је сјајно из прве вратио лопту у казнени простор, Диони је спустио главом, а на правом месту се нашао Мирко Иванић који је „волејем“ из прве шутнуо кроз ноге противничког голмана и довео наш тим у вођство. И поред вођства, црвено – бели су наставили са одличном игром и претњама по гол противника. Након одбијене лопте, Канга се нашао на правом месту и са веће удаљености „опалио“ ка голу домаћих, али се резултат у 64. минуту ипак није променио. 
 
Стигли су домаћи до изједначења у 78. минуту. Линд је шутирао са двадесетак, његов ударац се од стативе одбио пред гол, а Дир је усмерио лопту у празну мрежу. Већ у следећем минуту могли су изабраници Дејана Станковића до новог вођства. Бен је са двадесетак метара покушао из окрета, а мало је недостајало да постигне погодак, јер је лопта погодила стативу. У сјајној шанси се нашао и Диони после паса Родића, али није добро захватио лопту у казненом простору ривала, а ударац Иванића који је завршио у наручју Олафсона дефинитивно је и означио крај меча.
 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама