Ostali sportovi Rukomet Rukomet/Vesti Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometašice doživele šesti poraz u prvenstvu

CZBG — Rukometašice protiv Bora
Rukometašice Zvezde su doživele i šesti uzastopni poraz u ARKUS ligi od Bora

Rukometašice Crvene zvezde poražene su i šesti put u ARKUS ligi, ovog puta u Boru u okviru 6.kola od istoimenog protivnika – 30:27 (16:17).

Imale su prednost izabranice Vesne Bojković, imale tri gola razlike na sredini drugog poluvremena, ali ponovo nisu uspele da osvoje prve bodove. U finišu Bor je slavio pobedu.

Tokom celog prvog poluvremena Zvezda nije ispuštala vođstvo, u 23.minutu je bilo 10:13, Bor uspeo da se vrati u meč, Tamara Đurković pogodila za 15:17, ali Mina Petrović je vratila svoju ekipu na gol minusa i ispostavilo se postavila konačan rezultat prvog poluvremena, jer nije priznat gol Jovane Ristić zbog isteka vremena.

I u nastavku Zvezda je kontrolisala dešavanja i čuvala prednost, koja je u 43.minutu iznosila tri gola, nakon lepe asistencije Jovane Ristić za Tamaru Petković, 20:23. Tada je usledio pad što je domaća ekipa iskoristila, Anja Vujnović sa dva gola je u seriji 4:1 donela izjednačenje, a Marina Lalić prvo vođstvo Boru u 49.minutu – 25:24. Zvezda je izjednačila preko Tamare Petković, a u ključnim trenucima je Amna Pidro zaustavljala pokušaje Aleksandre Mitić i Anđele Gudžić. Kapiten domaćeg tima Tamara Simonović je pogodila dva puta i donela 27:25, a Marina Lalić i Magdalena Malenović potvrdile pobedu Bora. U poslednjim minutima Zvezda nije uspevala da pogodi mrežu protivnika, Amna Pidro je ostala nesavladana, a Boranke slavile 30:27.

Najefikasnija sa 7 golova bila je Tamara Petković, Anđela Gudžić je postigla 6, Jelena Kostrešević 5.

U narednom kolu, Zvezda dočekuje Vrbas.

BOR – CRVENA ZVEZDA 30:27 (16:17)
Bor, hala: USC „Bobana Veličković Momčilović“. Gledalaca: 500. Sudije: Luka Petrović i Jovan Cvetković (Niš). Isključenja: Bor 12, Crvena zvezda 8. Sedmerci: Bor 3(3), Crvena zvezda 2(1).

BOR: Pidro, Jonović, Nikolov, Vujnović 2, Lalić, Bogdanović 1, Stanković 3, Malenović 3, Simonović 6, Petrović 2, Radović, Sujić 5, Ilić, Lilić 5(3), Marković 3, Ristić. Trener: Zoran Barbulović

CRVENA ZVEZDA: Mitić, Šašić, Petković 7, Momčilović 1, Ristić 3, Đurković 1, Ćorić, I.Krća 1, Jelić, A.Krća, Mitić 3, Gudžić 6, Kostrešević 5, Andrić 1, Protić. Trener: Vesna Bojković

Na narednoj slici je priložen izgled tabele nakon prvih šest kola:

CZBG — Tabela ARKUS lige Ž nakon šest kola
Tabela rukometne ARKUS lige za žene nakon poslednjih mečeva prvih šest odigranih kola

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama