Остали спортови Рукомет Рукомет/Вести Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Рукометашице доживеле шести пораз у првенству

CZBG — Rukometašice protiv Bora
Рукометашице Звезде су доживеле и шести узастопни пораз у АРКУС лиги од Бора

Рукометашице Црвене звезде поражене су и шести пут у АРКУС лиги, овог пута у Бору у оквиру 6.кола од истоименог противника – 30:27 (16:17).

Имале су предност изабранице Весне Бојковић, имале три гола разлике на средини другог полувремена, али поново нису успеле да освоје прве бодове. У финишу Бор је славио победу.

Током целог првог полувремена Звезда није испуштала вођство, у 23.минуту је било 10:13, Бор успео да се врати у меч, Тамара Ђурковић погодила за 15:17, али Мина Петровић је вратила своју екипу на гол минуса и испоставило се поставила коначан резултат првог полувремена, јер није признат гол Јоване Ристић због истека времена.

И у наставку Звезда је контролисала дешавања и чувала предност, која је у 43.минуту износила три гола, након лепе асистенције Јоване Ристић за Тамару Петковић, 20:23. Тада је уследио пад што је домаћа екипа искористила, Ања Вујновић са два гола је у серији 4:1 донела изједначење, а Марина Лалић прво вођство Бору у 49.минуту – 25:24. Звезда је изједначила преко Тамаре Петковић, а у кључним тренуцима је Амна Пидро заустављала покушаје Александре Митић и Анђеле Гуџић. Капитен домаћег тима Тамара Симоновић је погодила два пута и донела 27:25, а Марина Лалић и Магдалена Маленовић потврдиле победу Бора. У последњим минутима Звезда није успевала да погоди мрежу противника, Амна Пидро је остала несавладана, а Боранке славиле 30:27.

Најефикаснија са 7 голова била је Тамара Петковић, Анђела Гуџић је постигла 6, Јелена Кострешевић 5.

У наредном колу, Звезда дочекује Врбас.

БОР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 30:27 (16:17)
Бор, хала: УСЦ „Бобана Величковић Момчиловић“. Гледалаца: 500. Судије: Лука Петровић и Јован Цветковић (Ниш). Искључења: Бор 12, Црвена звезда 8. Седмерци: Бор 3(3), Црвена звезда 2(1).

БОР: Пидро, Јоновић, Николов, Вујновић 2, Лалић, Богдановић 1, Станковић 3, Маленовић 3, Симоновић 6, Петровић 2, Радовић, Сујић 5, Илић, Лилић 5(3), Марковић 3, Ристић. Тренер: Зоран Барбуловић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Шашић, Петковић 7, Момчиловић 1, Ристић 3, Ђурковић 1, Ћорић, И.Крћа 1, Јелић, А.Крћа, Митић 3, Гуџић 6, Кострешевић 5, Андрић 1, Протић. Тренер: Весна Бојковић

На наредној слици је приложен изглед табеле након првих шест кола:

CZBG — Tabela ARKUS lige Ž nakon šest kola
Табела рукометне АРКУС лиге за жене након последњих мечева првих шест одиграних кола

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама