Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Crvena zvezda – Mladost (NP) 30:32 (17:19)

Crveno-bele rukometašice su pretprele i peti poraz u ARKUS ligi, na Banjici je uspešnija bila ekipa Mladosti iz Nove Pazove – 30:32 (17:19).

Imale su aktivan rezultat izabranice Vesne Bojković u finišu, ali su opet ispustile pobedu. Srećne ruke bile su gošće iz Nove Pazove, kojima je dobar start sezone doneo veliku dozu samopouzdanja.

To je vodilo i do startne prednosti, koja je rasla i na sredini prvog poluvremena iznosila pet razlike, 5:10. Prisutna je bila nervoza u igri Crvene zvezde, crveno-bele devojke nisu uspevale da iskoriste izgledne situacije, zicere i sedmerce, dok su na drugoj strani igračice Mladosti pogađale iz svih pozicija. Aleksandra Mitić sa dva i Anđela Gudžić su prekinule seriju gošći, u tom periodu je Iva Andrić izborila dva sedmerca, bila je odlična tokom celog toka utakmice, ali je Mitićeva bila polovična, a iskusna Leposava Glušica održavala Mladost u igri, (11:14). Crvena zvezda nikako nije uspevala da se potpuno vrati u igru, stizala bi na korak od izjednačenja, ali onda bi usledio korak nazad. Kapiten Jovana Ristić povukla je tim ka izjednačenju u finišu, bila je brža od sirene za 17:19.

Dosta bolje drugo poluvreme, pre svega defanzivno, dalo je odmah rezultat. Jelena Kostrešević je smanjila na 18:19, prvu priliku za izjednačenje propustila je Tamara Đurković sa sedam metara, drugu Anđela Gudžić. Mladost je preko Lukićeve i Dragosavljevićeve ponovo došla do tri gola razlike, ali je Zvezda konačno uspela da izjednači. Aleksandra Krća je odbranama ulila poverenje ekipi, koja je preko Aleksandre Mitić i Anđele Gudžić opet stigla do gola minusa, a nakon bloka Tamare Đurković i reakcije Jovane Ristić, Tamara Petković je u kontri donela 21:21.

Aleksandra Krća je dva puta zaustavila pokušaje Jovane Dragosavljević sa krila, a Iva Andrić donela Zvezdi prvo vođstvo na meču, koje je potvrdila Tamara Petković za 24:22. Očekivalo se da će Crvena zvezda u tom periodu prelomiti susret, ali dogodilo se suprotno. Sa igračem više Zvezda je dozvolila dva brza gola, nije uspevala da savlada Jovanu Stanojević i Mladost je ponovo imala vođstvo (24:25), a Vesna Bojković zatražila tajm-aut. Gošće su preko Jovane Dragosavljević došle na +2, ali je Aleksandra Mitić poravnala rezultat, a zatim i Anđela Gudžić, nakon promašaja Jovane Dragosavljević u kontri, na 28:28 u 54.minutu. Jovana Stanojević je odbranama izrasla u igračicu utakmice, a njene saigračice su serijom od tri vezana gola obezbedile novi trijumf. Pogađale su Marija Kojčić, Lukić i Bulatović, Jelena Kostrešević sa sedam metara smanjila, a pobedu ekipe koju predvodi bivši pivotmen Crvene zvezde Slavko Krnjajac potvrdila na isti način Marija Kojčić. Konačan rezultat postavila je Iva Andrić.

Najefikasnija u redovima Crvene zvezde bila je Aleksandra Mitić sa 8 golova, Jovana Ristić je postigla 5, Anđela Gudžić i Tamara Petković po 4.

Crvena zvezda će u narednom kolu gostovati u Boru i tražiti prvi trijumf u sezoni.

CRVENA ZVEZDA – MLADOST (NP) 30:32 (17:19)
Beograd, hala: USC „Voždovac“. Gledalaca: 150. Sudije: Danijela Sando i Dragan Jakovljević (Čačak). Isključenja: Crvena zvezda 6, Mladost 12. Sedmerci: Crvena zvezda 6(3), Mladost 6(5).

CRVENA ZVEZDA: Šašić, Petković 4, Momčilović, Ristić 5, Đurković 3(1), Ćorić, I.Krća, Jelić, A.Krća, Erdeljanović, Mitić 8(1), Gudžić 4, Kostrešević 3(1), Andrić 3, Protić. Trener: Vesna Bojković

MLADOST: Macura, Milojević, Glušica 5, Potkonjak 2, Dragojlović 2, Bulatović 3, Šuberić, Lukić 5, Orlović, Boner, Bogunović 6(2), Stanojević, Mi.Kojčić 1, Ma.Kojčić 7(3). Trener: Slavko Krnjajac.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama