Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши СДЦЗ

Црвено-бели гостују Спартаку у Љигу у 3. колу Суперлиге Србије

После два кола Црвена звезда се налази на врху табеле Суперлиге Србије. Звездини одбојкаши су најпре у гостима забележили победу Младом раднику, било је 3:1 за црвено-беле, а онда су пред својим навијачима савладали актуелног шампиона Војводину 3:0.

Никола Мељанац, коректор тима, најпре се осврнуо на досадашњи ток првенства.

 Прво бих се вратио на утакмицу против Младог радника, била је то битна победа која нам је дала додатно самопоуздање за меч против Војводине. Против актуелног шампиона ушли смо без великог респекта према њима, као да су фаворити. Играли смо као да смо једнаки са њима, иако смо сматрани за аутсајдере. Баш зато ми је и драго што смо их победили 3:0. У 2. и 3. сету нисмо искористили неколико лопти, дозволили им да нам се опасно приближе, али смо на крају забележили максималну победу – био је први коментар Мељанца.

Коректор црвено-белих се, потом окренуо на оно што их очекује у наредном периоду.

– У мечу против Спартака ми смо фаворити, али то ништа не значи. После овог дуела очекује нас још једна битна утакмица у којој ћемо показати шта знамо. Мислим да до сада, против Младог радника и Војводине, нисмо приказали максималну игру коју можемо да покажемо.

Рашко Јовановић, помоћни тренер Црвене звезде, истакао је да су црвено-бели отворили сезону онако како су желели са две победе, а потом анализирао дуеле у прва два кола.

– У Пожаревцу смо почели нервозно, бојажљиво, можда и очекивано с обзиром на просек година у екипи. Нисмо неискусни, далеко од тога, али дефинитивно имамо младу екипу пред којом је велики простор и био је очекиван несигуран почетак. И поред тога наметнули смо своју игру и против Младог радника и против Војводине, а оно што нас највише радује је што смо их „појели“ са енергијом. Било је, наравно, периода игре мање добрих, али смо одиграли две зреле утакмице, једну зрелу одбојку у којој смо се ми питали и то је оно што првог тренера Игора Жакића и мене радује. Чињеница је да ће Лига бити захтевна, свако коло ће бити на крв и нож за нас. Оно што смо показали у прва два кола морамо да држимо целе сезоне ако мислимо да стигнемо до циља. Треба много константности, одговорности, разумевања међу играчима. Почетак сезоне је ветар у леђа за све нас – био је први коментар Јовановића.

Говорећи о Спартаку из Љига Јовановић је рекао да ривала изузетно цене и поштују.

– Екипа која је код куће изузетно незгодна, агресивна, не греши много, воле да се надигравају, једна атипична екипа. Биће напорно, морамо на почетку сета да исечемо њихову добру енергију која ће постојати. Морамо да схватимо да ово што радимо има велики тежину, пехари нас на то обавезују. Свако ко игра против Црвене звезде има огроман мотив, посебно пред својом публиком, и то је притисак са којим морамо да се носимо ако мислимо да будемо успешни – закључио је Јовановић.

Утакмица Спартак – Црвена звезда игра се у суботу, 16.октобра у Љигу у сали ОШ „Сава Керковић“. Меч почиње у 19 сати.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама