Odbojka Odbojka/Vesti Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Odbojkaši odneli ubedljivu pobedu u derbiju protiv Vojvodine

Zvezdini odbojkaši savladali ekipu Vojvodine NS seme
Zvezdini odbojkaši su u drugom kolu Superlige Srbije savladali ekipu Vojvodine NS seme sa 3:0 u setovima

Odbojkaši Crvene zvezde ostvarili su u 2. kolu Superlige Poštanske štedionice ubedljiv, maksimalni trijumf protiv šampiona, novosadske Vojvodine na Banjici – 3:0 (25:21, 30:28, 28:26).

Velika borba na Banjici viđena je u drugom i trećem setu, koji su rešeni na razliku, u korist Crvene zvezde. I taktički i fizički su crveno-beli delovali odlično, nadmoćno, što je i donelo trijumf nad ekipom Slobodana Boškana.

Nakon startne prednosti Vojvodine, Zvezda je uspela da poenima u seriji kreira preokret natera na tajm-aut Boškana u ranoj fazi susreta, (11:8). I u nastavku meča, u istom ritmu su nastavili izabranici Igora Žakića, Meljanac je bio neumoljiv, uz pomoć Ristića, doneo je mirnu završnicu u kojoj su Novosađani dosta grešili, pa je već prvu set loptu Čubrilo servis greškom pretvorio u prednost Crvene zvezde, 25:21.

U drugom setu viđen je pravi triler. Crvena zvezda je kontrolisala vođstvo tokom seta, Boškan je u dva navrata pri 11:8 i 17:12 pokušavao da savetima na tajm-autu probudi svoj tim, a Žakić posegnuo za istim pri 19:17 nakon greške Meljanca. Po povratku na parket, Simić je podigao svoj tim, Vojvodina vezala pet poena i stigla do preokreta – 21:23. Nije Zvezda podlegla napadima, nije popustila koncentracija, Meljanac je serijom poena spasio dve set lopte, zatim i doneo vođstvo (25:24), a u igri poen za poen, u igri nerava, crveno-beli su bili sigurniji i slavili 30:28, čime su duplirali prednost, 2:0.

I u trećem setu smo videli dosta uzbuđenja. Vojvodina je po prvi put na meču preuzela vođstvo na startu, povela 4:7, što je bio signal za alarm u redovima našeg tima. Igor Žakić je reagovao tajm-autom, a u nastavku, Zvezda se polako približavala do izjednačenja vetanim poenima Ristića (11:11), da bi Arsenoski i Daca doneli potpuni preokret, (14:12). Boškan je odmah reagovao minutom predaha, ali nije uspeo da izbaci iz ritma Zvezdin tim, pa je pri rezultatu 18:14 zatražio još jednu pauzu. Delovalo je da će crveno-beli zadržati prednost (20:15) i ući u mirnu završnicu, posebno kada su posle servis greške Migela imali tri meč lopte, ali su usledile tri greške za 24:24. Opet se igralo na razliku, i opet je Zvezda bila koncentrisanija. Tadić je doneo šestu meč loptu, Ristić u bloku doneo pobedu, 28:26 – 3:0.

Nikola Meljanac je predvodio Zvezdu sa 22 poena, Andrej Ristić je osvojio 19, Luka Tadić 8 za drugu pobedu na startu sezone.

U narednom kolu, Zvezda putuje u Ljig, na duel protiv Spartaka.

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA 3:0 (25:21, 30:28, 28:26)
Beograd, hala: USC „Voždovac“. Sudije: Vladimir Stojanac i Predrag Balandžić. Trajanje meča: 87 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Milić, Jevtić (libero), Stanković 5, Tadić 8, Daca 4, Arsenoski 5, Popović, Ristić 19, Meljanac 22, Andonović. Nisu igrali: Nikolić, Milenković (libero), Ilić. Trener: Igor Žakić

VOJVODINA: Simić 7, Brborić (libero), L.Čubrilo 3, Bajandić 5, Negić (libero), Rudić, Migel 6, N.Čubrilo 5, Vilimanović, Parapunov 17, Mehić 6. Nisu igrali: Vujović, Zečević, Bošnjak. Trener: Slobodan Boškan.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama