Ватерполо Ватерполо/Вести СДЦЗ

ВЛШ: Звезда против Савоне за улазак у групну фазу

Ватерполо Лига шампиона — сезона 2021/2022
Звезда ће се за повратак у Лигу шампиона за ватерполисте борити против италијанске Савоне.

Србија је на корак од тога да добије још једног представника у ватерполо Лиги шампиона, а последњи Звездин корак на том путу биће да савлада италијанску Савону у плеј-оф рунди квалификација.

Ватерполисти Црвене звезде добили су противника у плеј-оф рунди квалификација за Лигу шампиона, а последњи ривал црвено-белих биће италијанска Савона. Хрватска и Мађарска ће имати још по једног учесника у групној фази, пошто ће се у плеј-офу Јадран из Сплита борити против екипе ХАВК Младост из Загреба, одн. Солнок ће играти против будимпештанског ОСЦ-а, док четврти пар чине Барселона и Бреша.

Црвена звезда је у другој квалификационој рунди била боља од Монпељеа и Аполона, док је у трећем мечу, који није имао резултатски значај, изгубила од наведене загребачке Младости. Са друге стране, Савона је сва три меча на турниру у Мађарској одиграла нерешено, са Вуљагменијем, Јадраном и домаћином турнира Солноком.

Савону су на турниру у Солноку представљали: Франческо Масаро, Николо Рочи, Андреа Патчалиев, Небојша Вушковић, Гиљермо Молина, Валерио Рицо, Алесио Калдиери, Лоренцо Бруни, Едуардо Кампопиано, Матео Иочи, Ђовани Марчионе, Николо да Ролд.

Најпознатије име у тиму Савоне је вероватно Гиљермо Молина, искусни 37-годишњи ватерполиста, који је у богатој каријери наступао за Барселонету, Пескару, Брешу, Про Реко и Флоренцију.

Подједнако искусан је и капитен и главни голгетер екипе, Валерио Рицо, који је за Савону најпре наступао између 2003. и 2013. године, потом је шест сезона провео у Бреши, да би се затим вратио у Савону.

И Звезда има своје адуте за улазак у ВЛШ, а то су свакако: Гаврил Суботић, Иван Басара, Вељко Танкосић, Богдан Ђурђић и Милош Вукићевић, уз искусног Николу Рађена.

Чак и ако Звезда не прође у Лигу шампиона, где би се за трофеј равноправно борила са Новим Београдом и крагујевачким Радничким, Звезди би шансе за освајање Еврокупа биће веће него прошле сезоне, где су у том такмичењу стигли до полуфинала, у ком су елиминисани од мађарског Солнока, каснијег освајача тог такмичења. Све ово напомињемо јер ће поражени у плеј-офу квалификација за ВЛШ учешће на европској ватерполо сцени наставити у споменутом другом по јачини ЛЕН-овом такмичењу Еврокупу. Али, наравно, ни Звезда се неће тако лако предати у борби за ВЛШ.

Парови плеј-офа квалификација за ВЛШ

Јадран Сплит — ХАВК Младост (оба тима долазе из Хрватске)
Солнок — ОСЦ (оба тима долазе из Мађарске)
Савона (Италија) — Црвена звезда (Србија)
Барселона (Шпанија) — Бреша (Италија)

Термини мечева плеј-офа су 16. и 20. октобар.

У случају да Звезда савлада Савону, у ВЛШ ће се за одлазак на завршни „фајнал ејт“ турнир борити у групи Б заједно са следећим клубовима:

  • Про Реко (Италија);
  • Југ Adriatic Осигурање Дубровник (Хрватска);
  • Васпо 98 Хановер (Немачка);
  • Марсеј (Француска);
  • Шпандау 04 Берлин (Немачка);
  • Стеауа Букурешт (Румунија);
  • победник двомеча Солнок — ОСЦ (Мађарска).

Извори: портали „Ватерполо вести“ , Инстаграм страница ВЛШ и „Моцарт спорт“

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама