Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda sigurna u prvom meču u Zagrebu

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su francuski Monpelje u prvom meču turnira 2.kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koji se održava u Zagrebu – 11:7 (2:1, 3:2, 3:1, 3:3).

Izabranici Aleksandra Filipovića uspešno su prebrodili prvu prepreku u Zagrebu, na putu ka poslednjem koraku koji vodi do evropske elite i jeseni, samo 48 sati posle duela sa Vojvodinom.

Iako je francuski predstavnik poveo golom Delasa već posle dvadesetak sekundi igre, Bogdan Đurđić i Miloš Vukićević su doneli preokret za kraj prvog perioda igre, 2:1. Zvezda je imala u dva navrata do kraja igrača manje, ali je odbrana bila na visini zadatka.

Vukićević je duplirao prednost u drugoj deonici, Kalinić smanjio, gol za gol nastavili Gavril Subotić iz peterca i Delas na drugoj strani drugim golom, da bi Ivan Basara pogodio za 5:3 i iskoristio igrača više.

Monpelje je u prvom delu trećeg kvartala imao priliku da se vrati u meč i bude u egalu kada je Živković pogodio za 5:4, ali je Vladimir Mišović odbranio peterac Ivankoviću. Usledila je Zvezdina serija za pobedu: Vukićević, Radović i Subotić za 8:4 pred poslednjih osam minuta, u kojim je Zvezda bila bez Nikole Rađena zbog trećeg isključenja 11 sekundi pre kraja četvrtine.

Goleada u poslednjoj četvrtini je samo potvrdila Zvezdin trijumf. Serija između dve četvrtine se nastavila do 6:0: Subotić, Milojević i Tankosić su povisili na 11:4. U finišu je Monpelje prvo preko Mustura, a zatim u poslednjih dvadeset sekundi preko Poca i ponovo Delasa postavio konačnih 11:7.

Po tri gola su postigli Miloš Vukićević i Gavril Subotić, po jedan Bogdan Đurđić, Ivan Basara, Marko Radović, Vuk Milojević i Veljko Tankosić.

U drugom meču, u subotu od 18 časova, Zvezdin protivnik će biti atinski Apolon Smirna, koji je napravio iznenađenje i savladao Mladost 10:9.

CRVENA ZVEZDA – MONPELJE 11:7 (2:1, 3:2, 3:1, 3:3)

Zagreb, bazen: „Mladost“. Sudije: Danijele Bjanki (Italija) i Vladimir Golikov (Rusija). Igrač više: Crvena zvezda 6(2), Monpelje 11(1). Peterci: Crvena zvezda 1(1), Monpelje 1(0).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Đurđić 1, Marković, Subotić 3(1), Milojević 1, Pješivac, Basara 1, Rađen, Vukićević 3, Gardašević, Radović, Aleksić. Trener: Aleksandar Filipović

MONPELJE: Andrić, Pio, Vilkot, Delas 3, Vaser, Mustur 1, Ivanković, Poco 1, Kalinić 1, D.Živković 1, I.Živković, Spilijer, Garsija. Trener: Fabijen Vaser.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama