Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда сигурна у првом мечу у Загребу

Ватерполисти Црвене звезде савладали су француски Монпеље у првом мечу турнира 2.кола квалификација за Лигу шампиона, који се одржава у Загребу – 11:7 (2:1, 3:2, 3:1, 3:3).

Изабраници Александра Филиповића успешно су пребродили прву препреку у Загребу, на путу ка последњем кораку који води до европске елите и јесени, само 48 сати после дуела са Војводином.

Иако је француски представник повео голом Деласа већ после двадесетак секунди игре, Богдан Ђурђић и Милош Вукићевић су донели преокрет за крај првог периода игре, 2:1. Звезда је имала у два наврата до краја играча мање, али је одбрана била на висини задатка.

Вукићевић је дуплирао предност у другој деоници, Калинић смањио, гол за гол наставили Гаврил Суботић из петерца и Делас на другој страни другим голом, да би Иван Басара погодио за 5:3 и искористио играча више.

Монпеље је у првом делу трећег квартала имао прилику да се врати у меч и буде у егалу када је Живковић погодио за 5:4, али је Владимир Мишовић одбранио петерац Иванковићу. Уследила је Звездина серија за победу: Вукићевић, Радовић и Суботић за 8:4 пред последњих осам минута, у којим је Звезда била без Николе Рађена због трећег искључења 11 секунди пре краја четвртине.

Голеада у последњој четвртини је само потврдила Звездин тријумф. Серија између две четвртине се наставила до 6:0: Суботић, Милојевић и Танкосић су повисили на 11:4. У финишу је Монпеље прво преко Мустура, а затим у последњих двадесет секунди преко Поца и поново Деласа поставио коначних 11:7.

По три гола су постигли Милош Вукићевић и Гаврил Суботић, по један Богдан Ђурђић, Иван Басара, Марко Радовић, Вук Милојевић и Вељко Танкосић.

У другом мечу, у суботу од 18 часова, Звездин противник ће бити атински Аполон Смирна, који је направио изненађење и савладао Младост 10:9.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МОНПЕЉЕ 11:7 (2:1, 3:2, 3:1, 3:3)

Загреб, базен: „Младост“. Судије: Данијеле Бјанки (Италија) и Владимир Голиков (Русија). Играч више: Црвена звезда 6(2), Монпеље 11(1). Петерци: Црвена звезда 1(1), Монпеље 1(0).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Ђурђић 1, Марковић, Суботић 3(1), Милојевић 1, Пјешивац, Басара 1, Рађен, Вукићевић 3, Гардашевић, Радовић, Алексић. Тренер: Александар Филиповић

МОНПЕЉЕ: Андрић, Пио, Вилкот, Делас 3, Васер, Мустур 1, Иванковић, Поцо 1, Калинић 1, Д.Живковић 1, И.Живковић, Спилијер, Гарсија. Тренер: Фабијен Васер.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама