Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Radnički Kragujevac – Crvena zvzeda Grundfos 29:25 (12:10)

Novi poraz rukometaša, i u 3.kolu crveno-beli pretrpeli poraz. U kragujevačkoj hali „SBB Jezero“ domaći Radnički u finišu stigao do pobede 29:25 (12:10).

Bila je ovo je velika prilika za Zvezdu, koja bi se pobedom vratila nakon dva početna poraza i izjednačila sa direktnim konkurentom za plej-of. Ali, nisu uspeli izabranici Žikice Milosavljevića da naprave taj skok i izdignu se iznad nimalo lake situacije, koja je ovim porazom postala još teža.

Zvezda je u Kragujevcu nastupila bez duže odsutnog Ivana Horvata, zatim Marka Krsmančića i Uroša Simića.

I loše su počeli crveno-beli, što je Radnički iskoristio i poveo 4:0 u 5.minutu. Pokušavali su da uhvate ritam Zvezdini momci, potpomognuti odbranama Janka Gemaljevića, ali veliki broj grešaka prilikom jurenja rezultata je olakšao posao domaćoj ekipi, koja je imala 10:6 u 20.minutu. Usledila su tri vezana za 10:9, ali je iskusni Dragan Tubić sačuvao prednost Kragujevčanima pred poluvreme – 12:10.

U nastavku, Radnički je kontrolisao rezultat i ponovo stekao +4, (20:16). Taj period meča je pomalo podsetio na prošlogodišnji u Kragujevcu, kada je Zvezda serijom iznenadila protivnika i uspela da preokrene rezzultat. Ovog puta je uspela da serijom stigne do 20:20 i pred finiš bude u egalu i na istoj poziciji kao i protivnik. Međutim, uspela je domaća ekipa da se brzo odvoji na dva gola razlike, a Kasalović u 56.minutu da donese i treći, razlika koju Zvezda nije mogla da stigne do kraja. Kikanović je pogodio za 27:25, a Barudžić i Davidović na drugoj strani postavili konačan rezultat, 29:25.

Viktor Matičić je predvodio strelce sa 11 golova, Nemanja Vučićević je postigao 5, Luka Kikanović 4.

Crvena zvezda se nalazi u veoma nepovoljnoj situaciji, a u narednom kolu u „Šumice“ stiže ekipa Novog Pazara.

RADNIČKI – CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS 29:25 (12:10)
Kragujevac, hala: „SBB Jezero“. Gledalaca: 250. Sudije: Marko Sekulić i Vladimir Jovandić (Pančevo). Isključenja: Radnički 10, Crvena zvezda Grundfos 14. Sedmerci: Radnički 1(0), Crvena zvezda Grundfos 8(7).

RADNIČKI: Tubić 2, Prodanović 1, Davidović 5, Mutavdžić, Dobrosavljević, Kasalović 4, D.Petrović, Barudžić 7, Knežević 2, Utvić 4, Stevanović, Đerić, Stanojev 4, Maljević, P.Petrović, Zlatanović. Trener: Đorđe Teodorović

CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS: Đurović 1, Jović 2, Lojaničić 1, Gemaljević, Majes, Jelić, Matičić 11(7), Blagojević, Breti, Laković 1, Marinković, Kikanović 4, Vučićević 5, Šljukić, Atanasov. Trener: Žikica Milosavljević.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama