Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Раднички Крагујевац – Црвена звзеда Грундфос 29:25 (12:10)

Нови пораз рукометаша, и у 3.колу црвено-бели претрпели пораз. У крагујевачкој хали „СББ Језеро“ домаћи Раднички у финишу стигао до победе 29:25 (12:10).

Била је ово је велика прилика за Звезду, која би се победом вратила након два почетна пораза и изједначила са директним конкурентом за плеј-оф. Али, нису успели изабраници Жикице Милосављевића да направе тај скок и издигну се изнад нимало лаке ситуације, која је овим поразом постала још тежа.

Звезда је у Крагујевцу наступила без дуже одсутног Ивана Хорвата, затим Марка Крсманчића и Уроша Симића.

И лоше су почели црвено-бели, што је Раднички искористио и повео 4:0 у 5.минуту. Покушавали су да ухвате ритам Звездини момци, потпомогнути одбранама Јанка Гемаљевића, али велики број грешака приликом јурења резултата је олакшао посао домаћој екипи, која је имала 10:6 у 20.минуту. Уследила су три везана за 10:9, али је искусни Драган Тубић сачувао предност Крагујевчанима пред полувреме – 12:10.

У наставку, Раднички је контролисао резултат и поново стекао +4, (20:16). Тај период меча је помало подсетио на прошлогодишњи у Крагујевцу, када је Звезда серијом изненадила противника и успела да преокрене реззултат. Овог пута је успела да серијом стигне до 20:20 и пред финиш буде у егалу и на истој позицији као и противник. Међутим, успела је домаћа екипа да се брзо одвоји на два гола разлике, а Касаловић у 56.минуту да донесе и трећи, разлика коју Звезда није могла да стигне до краја. Кикановић је погодио за 27:25, а Баруџић и Давидовић на другој страни поставили коначан резултат, 29:25.

Виктор Матичић је предводио стрелце са 11 голова, Немања Вучићевић је постигао 5, Лука Кикановић 4.

Црвена звезда се налази у веома неповољној ситуацији, а у наредном колу у „Шумице“ стиже екипа Новог Пазара.

РАДНИЧКИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС 29:25 (12:10)
Крагујевац, хала: „СББ Језеро“. Гледалаца: 250. Судије: Марко Секулић и Владимир Јовандић (Панчево). Искључења: Раднички 10, Црвена звезда Грундфос 14. Седмерци: Раднички 1(0), Црвена звезда Грундфос 8(7).

РАДНИЧКИ: Тубић 2, Продановић 1, Давидовић 5, Мутавџић, Добросављевић, Касаловић 4, Д.Петровић, Баруџић 7, Кнежевић 2, Утвић 4, Стевановић, Ђерић, Станојев 4, Маљевић, П.Петровић, Златановић. Тренер: Ђорђе Теодоровић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 1, Јовић 2, Лојаничић 1, Гемаљевић, Мајес, Јелић, Матичић 11(7), Благојевић, Брети, Лаковић 1, Маринковић, Кикановић 4, Вучићевић 5, Шљукић, Атанасов. Тренер: Жикица Милосављевић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама