Времеплов Галерија Интервјуи Историја Кошарка Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Евролига Сећања ЦЗБГ

Времеплов: Сарадња Звезде са Крајслером (Доџ) 30.10.2008

Аутомобили класа “Доџ Авенцер”

На датум 30.10.2008 године. КК Црвена звезда је потписала уговор о спонзорству са компанијом Крајслер (Chrysler Balkans) Балканс. Ово је један од занимљивијих догађаја из прве деценије 21 века. и један од најбољих потеза Вучићевића и Опачића у току њиховог мандата.

Притом је уследио и догађај на коме су кошаркаши и управа Црвене звезде имали прилику да се упознају са аутомобилом „Доџ Авенџер (Dodge Avenger)” новим „официјалним” возилом клуба с Малог Калемгдана по речима тадашњег генералног директора компаније Крајслер Балканс Ставроса Параскеваидеса коју је навео у следећој реченици по питању једног од многобројних новинара који су се појавили тај дан да га интервјуишу.

„Као велики љубитељ кошарке, сматрам да је ово историјски тренутак. Главни разлог зашто је Крајслер Балканс ушао у сарадњу са Црвеном звездом јесте чињеница да је Звезда велики бренд. И Крајслер Балканс и Црвена звезда наставиће да се такмиче на највишим нивоима. Није случајно што је управо Доџ изабран да буде официјално возило Црвене звезде, јер агресиван спортски наступ, победнички карактер и црвена боја су њихов заштитни знак. Уосталом, ја сам навијач Олимпијакоса, а Црвена звезда и Олимијакос су “тимови побратими”- изјавио је Параскеваидес.

Конференција за новинаре
Центар црвено белих Кикановић
Уручење дреса Црвене звезде Параскеваидесу

Тако препознајући значај у спорту и повезивања најуспешнијих компанија екипа Црвене звезде потписала уговор са Крајслером. Оно што повезује кошаркашки клуб Црвена звезда и компанију Крајслер Балканс у то време је да су највећи и најпознатији брендови на нашим просторима.

Затим се присутнима обратио извршни директор компаније Крајслер Балканс, господин Драгољуб Петровић: “Далеке 1901. године браћа Џон и Хорас Доџ почели су да праве аутомобиле, а 1914. године основан је модел “Браћа Доџ”. 1928. године Крајслер корпорација преузима Браћу Доџ. Оно што је сада важно јесте чињеница да је Доџ у САД-у пета најпродаванија марка. Што се тиче потписивања уговора са Звездом, морам да изразим велико задовољство. Ми Дорћолци смо емотивно везани за кошарку и Звезду и уживали смо као клинци гледајући наше звезде.”

Овенс већ пре почетка сезоне љубимац навијача
Лоренс Робертс

У име кошаркаског клуба Црвена звезда, медијима се кратко обратио господин Милан Опачић, генерални директор кошаркаског клуба Црвена звезда: “Посебно ми је драго да се Доџ, поред Француске репрезентације, определио и за сарадњу са Црвеном звездом. Ово је велико појачање за Црвену звезду, на свим позицијама.”

Ковач са навијачицама
Овенс са навијачицама
Скочи на траку са алаткама