Vremeplov Galerija Intervjui Istorija Košarka Košarka Košarka/Vesti Košarka/Evroliga Sećanja CZBG

Vremeplov: Saradnja Zvezde sa Krajslerom (Dodž) 30.10.2008

Automobili klasa “Dodž Avencer”

Na datum 30.10.2008 godine. KK Crvena zvezda je potpisala ugovor o sponzorstvu sa kompanijom Krajsler (Chrysler Balkans) Balkans. Ovo je jedan od zanimljivijih događaja iz prve decenije 21 veka. i jedan od najboljih poteza Vučićevića i Opačića u toku njihovog mandata.

Pritom je usledio i događaj na kome su košarkaši i uprava Crvene zvezde imali priliku da se upoznaju sa automobilom „Dodž Avendžer (Dodge Avenger)” novim „oficijalnim” vozilom kluba s Malog Kalemgdana po rečima tadašnjeg generalnog direktora kompanije Krajsler Balkans Stavrosa Paraskevaidesa koju je naveo u sledećoj rečenici po pitanju jednog od mnogobrojnih novinara koji su se pojavili taj dan da ga intervjuišu.

„Kao veliki ljubitelj košarke, smatram da je ovo istorijski trenutak. Glavni razlog zašto je Krajsler Balkans ušao u saradnju sa Crvenom zvezdom jeste činjenica da je Zvezda veliki brend. I Krajsler Balkans i Crvena zvezda nastaviće da se takmiče na najvišim nivoima. Nije slučajno što je upravo Dodž izabran da bude oficijalno vozilo Crvene zvezde, jer agresivan sportski nastup, pobednički karakter i crvena boja su njihov zaštitni znak. Uostalom, ja sam navijač Olimpijakosa, a Crvena zvezda i Olimijakos su “timovi pobratimi”- izjavio je Paraskevaides.

Konferencija za novinare
Centar crveno belih Kikanović
Uručenje dresa Crvene zvezde Paraskevaidesu

Tako prepoznajući značaj u sportu i povezivanja najuspešnijih kompanija ekipa Crvene zvezde potpisala ugovor sa Krajslerom. Ono što povezuje košarkaški klub Crvena zvezda i kompaniju Krajsler Balkans u to vreme je da su najveći i najpoznatiji brendovi na našim prostorima.

Zatim se prisutnima obratio izvršni direktor kompanije Krajsler Balkans, gospodin Dragoljub Petrović: “Daleke 1901. godine braća Džon i Horas Dodž počeli su da prave automobile, a 1914. godine osnovan je model “Braća Dodž”. 1928. godine Krajsler korporacija preuzima Braću Dodž. Ono što je sada važno jeste činjenica da je Dodž u SAD-u peta najprodavanija marka. Što se tiče potpisivanja ugovora sa Zvezdom, moram da izrazim veliko zadovoljstvo. Mi Dorćolci smo emotivno vezani za košarku i Zvezdu i uživali smo kao klinci gledajući naše zvezde.”

Ovens već pre početka sezone ljubimac navijača
Lorens Roberts

U ime košarkaskog kluba Crvena zvezda, medijima se kratko obratio gospodin Milan Opačić, generalni direktor košarkaskog kluba Crvena zvezda: “Posebno mi je drago da se Dodž, pored Francuske reprezentacije, opredelio i za saradnju sa Crvenom zvezdom. Ovo je veliko pojačanje za Crvenu zvezdu, na svim pozicijama.”

Kovač sa navijačicama
Ovens sa navijačicama

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama