СДЦЗ Фудбал Фудбал/Омладински погон

Звездина деца најбоља у Ужицу

Звездина деца на турниру „Радомир Антић“ у Ужицу
Звездина деца најбоља на турниру „Радомир Антић“ у Ужицу

Након турнира у Тузли, Звездини дечаци рођени 2012. године освојили су и трофеј „Радомир Антић“ на истоименом турниру одржаном у Ужицу.

После овог успеха, тренер наведене генерације Звездиних фудбалера Славиша Шуша је изнео следеће утиске, најпре о одиграном турниру у Тузли:

Први пут смо били у Тузли где је учествовало четири узрасне категорије, 2011, 2012, 2013. и 2014. годиште, а турнир је организовао ФК „Слобода“ из Тузле и била нам је част што присуствујемо том догађају. Ишли смо тамо да прикажемо како функционише један систем као што је Црвена звезда. Резултат је дошао као жеља, воља и труд саме деце. Играли смо допадљиво и оставили веома добар утисак ван терена. У категоријама 2011, 2012. и 2014. године освојили смо прво, а у селекцији 2013.године друго место, али је све то небитно у односу на њихов развој. Једно лепо искуство за нас — казао је Шуша.

Шушин осврт на турнир „Радомир Антић“ у Ужицу је био следећи:

Трофеј „Радомир Антић“ се први пут организовао у част нашег прослављеног тренера. Велико је задовољство нашег клуба и нас тренера што смо присуствовали том турниру. Чим смо добили позив једноставно смо се упутили ка Ужицу. Турнир је био од годишта 2009. до 2014. године, а Црвена звезда је учествовала у 2011. и 2012. годишту. Поред нас су играле и екипе Партизана, Чукаричког, Рада, тако да је турнир био веома квалитетан. У групи нисмо примили ниједан гол. У четвртфиналу смо победили Рад, а у полуфиналу Стари Аеродром из Подгорице. Направили су нам велике проблеме, иако је на крају било 5:0, нисмо заслужили да тријумфујемо толико убедљиво. И финале против Партизана, после 1:1 у регуларном делу, на пенале смо дошли до победе, али је најважније да смо одлично деловали на терену, понашањем деце и терена и надам се да ћемо и догодине бити учесници.

Тренер Звездине базе је истакао шта је најважније у овом периоду за младе фудбалере.

Право је задовољство једног тренера када има прилику да упозна карактер деце на терену и ван њега. Врло су пожртвовани, храбри и срчани и све што раде на терену је производ свега тога. Превасходно ми је битан развој њихов и да све оно што радимо на тренинзима, применимо на утакмици. Када су изводили једанаестерце у финалу против „вечитог ривала“, сви су се јавили да шутирају, што је мени било веома драго, јер то показује да немају страх. Деца имају потребу да се такмиче и тај дух треба подстицати, подвукао је Шуша

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама