Фудбал Фудбал/Вести

Звезда савладала фаворизовану Брагу и освојила битна три бода!

Победа Звезде над Брагом у Београду (2:1)
Величанствен старт Црвене звезде у овосезонском издању Лиге Европе пред домаћом публиком!

Фудбалери Црвене звезде успешно су отворили групну фазу Лиге Европе победивши португалску Брагу резултатом 2:1 у оквиру првог кола такмичења по групама. Поготке за тим Дејана Станковића постигли су Милан Родић и Александар Катаи из једанаестерца.

Црвена звезда – Брага 2:1 (0:0)

Стадион“Рајко Митић“.

Гледалаца: 24.671.

Стрелци: Родић у 75. и Катаи у 85.минуту (из једанаестерца) за Црвену звезду, а Галено у 76.минуту за Брагу.

Судија: Џон Битон (Шкотска).

Жути картони: Крстичић (Црвена звезда), Минеиро, Мурати (Брага).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Драговић, Родић, Саного (од 87. Панков), Канга, Иванић, Катаи (од 87. Срнић), Бен (од 39. Диони), Живковић (од 65. Крстичић).

Резерве: Поповић, Гајић, Панков, Крстичић, Фалко, Петровић, Станић, Николић, Ераковић, Диони, Срнић.

Брага: Матеус, Тормена, Леите, Мурати, Руиз (од 70. Гонзалес), Пјасон, Пауло Оливеира, Р. Хорта, Минеиро, Фабијано, Галено.

Резерве: Тијаго Са, Хомичек, Коуто, Секуера, А. Хорта, Гонзалес, Чикињо, Мартинс, Горби, Моура, Бруно Родригес, Витор Оливеира.

Добро су отворили утакмицу фудбалери Црвене звезде и већ у трећем минуту догодила се прва опаснија ситуација пред голом гостију. Катаи је после центаршута Гобељића, дошао до лопте, али није успео да је захвати на прави начин. Оба тима су покушавала кроз пас игру да дођу до повољне шансе за вођство. Играчи Браге су у два наврата покушали са дистанце, али далеко од оквира гола. У 14.минуту, Иванић је „пуцао“ са око 25 метара, али непрецизно.

Три минута касније запретили су изабраници Дејана Станковића после корнера. Канга је упутио лопту у петерац, али се лопта од једног нашег играча одбила у гол-аут. Након 20.минута, у кратком року десиле су се три одличне прилике за погодак. Најпре су гости искоса са леве стране, али преко пречке. У 22.минуту, Бен је после соло продора упутио ударац ка голу, лопта на путу закачила једног дефанзивца Браге, али је замало отишла поред гола.

Наставили су наши фудбалери да покушавају шутевима из даљине, а „десницу“ је опробао Канга у 27.минуту, али је „бубамара“ прохујала поред гола. Уследила је динамична игра између два шеснаестерца у којој ниједна од екипа није успевала да уђе у завршницу акције. У 39.минуту Бен је због повреде морао да напусти игру, а уместо репрезентативца Коморских острва на терену се нашао Диони. Нису успоравали ритам црвено-бели, а у 41.минуту, Катаи је после комбинације са Кангом, шутирао право у наручје Матеуса и на одмор се отишло без промене резултата.

Почетак другог полувремена тежиште игре се пренело на половину црвено-белих, али Португалци нису успевали да креирају озбиљнију прилику. Ни после десет минута другог периода није било изгледније прилике. Звездина офанзивна линија, запретила је у 56.минуту. Живковић је петом проиграо Катаија, овај додао за Гобељића који је центаршутом пребацио читав казнени простор. Најбоља ситуација за гол збила се у 62.минуту када је Иванић „протутњао“ по левом боку, шутирао у ближи угао Матеусовог гола, а чувар мреже Браге одбио лопту у корнер.

У 73.минуту колосална шанса за домаћи тим. Диони је одлично испратио путању лопте, убацио се између два штопера, али је голман гостију зауставио његов ударац. Само два минута доцније Црвена звезда је дошла до предности. Сјајно је из корнера убацио лопту Канга, највиши у скоку био је Родић и главом сместио лопту у мрежу – 1:0. Већ у следећем нападу Португалци су изједначили преко Галена – 1:1. Брзо примљени погодак није обесхрабрио нашу екипу, која је наставила да граби ка циљу. У 83.минуту, Иванић је прошао по боку, оборен је са леђа и судија је показао на блу тачку. Сигуран извођач био је Александар Катаи – 2:1. До краја сусрета, црвено-бели су примирили темпо и успели да сачувају вођство и дођу до победе на старту групне фазе.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама