SDCZ Fudbal Fudbal/Omladinski pogon

Zvezdina deca najbolja u Užicu

Zvezdina deca na turniru „Radomir Antić“ u Užicu
Zvezdina deca najbolja na turniru „Radomir Antić“ u Užicu

Nakon turnira u Tuzli, Zvezdini dečaci rođeni 2012. godine osvojili su i trofej „Radomir Antić“ na istoimenom turniru održanom u Užicu.

Posle ovog uspeha, trener navedene generacije Zvezdinih fudbalera Slaviša Šuša je izneo sledeće utiske, najpre o odigranom turniru u Tuzli:

Prvi put smo bili u Tuzli gde je učestvovalo četiri uzrasne kategorije, 2011, 2012, 2013. i 2014. godište, a turnir je organizovao FK „Sloboda“ iz Tuzle i bila nam je čast što prisustvujemo tom događaju. Išli smo tamo da prikažemo kako funkcioniše jedan sistem kao što je Crvena zvezda. Rezultat je došao kao želja, volja i trud same dece. Igrali smo dopadljivo i ostavili veoma dobar utisak van terena. U kategorijama 2011, 2012. i 2014. godine osvojili smo prvo, a u selekciji 2013.godine drugo mesto, ali je sve to nebitno u odnosu na njihov razvoj. Jedno lepo iskustvo za nas — kazao je Šuša.

Šušin osvrt na turnir „Radomir Antić“ u Užicu je bio sledeći:

Trofej „Radomir Antić“ se prvi put organizovao u čast našeg proslavljenog trenera. Veliko je zadovoljstvo našeg kluba i nas trenera što smo prisustvovali tom turniru. Čim smo dobili poziv jednostavno smo se uputili ka Užicu. Turnir je bio od godišta 2009. do 2014. godine, a Crvena zvezda je učestvovala u 2011. i 2012. godištu. Pored nas su igrale i ekipe Partizana, Čukaričkog, Rada, tako da je turnir bio veoma kvalitetan. U grupi nismo primili nijedan gol. U četvrtfinalu smo pobedili Rad, a u polufinalu Stari Aerodrom iz Podgorice. Napravili su nam velike probleme, iako je na kraju bilo 5:0, nismo zaslužili da trijumfujemo toliko ubedljivo. I finale protiv Partizana, posle 1:1 u regularnom delu, na penale smo došli do pobede, ali je najvažnije da smo odlično delovali na terenu, ponašanjem dece i terena i nadam se da ćemo i dogodine biti učesnici.

Trener Zvezdine baze je istakao šta je najvažnije u ovom periodu za mlade fudbalere.

Pravo je zadovoljstvo jednog trenera kada ima priliku da upozna karakter dece na terenu i van njega. Vrlo su požrtvovani, hrabri i srčani i sve što rade na terenu je proizvod svega toga. Prevashodno mi je bitan razvoj njihov i da sve ono što radimo na treninzima, primenimo na utakmici. Kada su izvodili jedanaesterce u finalu protiv „večitog rivala“, svi su se javili da šutiraju, što je meni bilo veoma drago, jer to pokazuje da nemaju strah. Deca imaju potrebu da se takmiče i taj duh treba podsticati, podvukao je Šuša

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama