Blog Fudbal Fudbal/Najava utakmica CZBG

Mečevi Zvezde i Partizana ipak i na RTS-u!

LE i LK — ipak prenosi idu i na RTS
Prenosi prvih mečeva Zvezde i Parizana u Ligi Evrope i Ligi konferencija će ipak ići i na RTS-u

Iako smo preuranjeno reagovali zbog činjenice da će gledaoci RTS-a ostati uskraćeni za prenose mečeva Lige Evrope i Lige konferencija, u kojima nastupaju Zvezda i Partizan, ipak je došlo do preokreta u pregovorima između „Arene Sport“ i RTS-a.

Iako je „Arena sport“ kompletan nosilac prava na mečeve sva tri UEFA-ina takmičenja za prostore kompletne bivše Jugoslavije izuzev Slovenije, ipak je rukovodstvo ove televizije na čelu sa direktorom programa Zoranom Panjkovićem i direktorom korporacije Arena Channels Group Nebojšom Žugićem ostalo pri više puta ponovljenom stanovištu da im je u interesu da pojedine sadržaje od nacionalnog značaja vidi cela Srbija. Tako će se mečevi Zvezde u Ligi Evrope i Partizana u novooformljenoj Ligi Konferencija pratiti ipak i na kanalima RTS-a. Ono što je ostalo od prvobitne najave jeste činjenica da se taj dogovor neće odnositi na Ligu šampiona.

Fudbalsko veče na RTS 1 će tog 16. septembra startovati u 18 časova i 40 minuta nakon završetka Dnevnika, koji će tom prilikom počinjati u 18 časova i 5 minuta; pola sata nakon završetka drugog Dnevnika RTS-a startovaće prenos utakmice 1. kola Lige Evrope u kom će Zvezda dočekati ekipu portugalske Brage, a odmah nakon završetka tog meča će se kamere RTS-a usmeriti prema priobalnom kiparskom gradiću Famagusti, gde će Partizan gostovati ekipi Anortozisa u prvom kolu debitantske sezone Lige konferencija.

Ovo je svakako dobra vest za one koji nisu ili ne žele da budu korisnici Telekomovih kablovskih paketa, pa im je pristupačnije da gledaju prenose na RTS-u, koji je kao nacionalna televizija prisutan i kod svih kablovskih operatera. Naravno, prenosi će istovremeno ići i na kanalima „Arene sport“.

Podsećanje na novi format Lige Evrope

Za Zvezdine navijače bitna stvar u celoj ovoj priči jeste učešće u Ligi Evrope. U novoj Ligi Evrope je broj učesnika sa dosadašnjih 48 skraćen na 32 kluba koja su žrebom podeljena u osam grupa po četiri. Biće odigrano šest kola po dvokružnom bod-sistemu, a na kraju tih šest kola će pobednici svih osam grupa ići direktno u osminu finala, drugoplasirani timovi će igrati baraž za ulazak u osminu finala protiv osam trećeplasiranih timova iz grupne faze Lige šampiona, trećeplasirani timovi će učešće na evropskoj klupskoj fudbalskoj sceni nastaviti u nokaut fazi Ligi konferencija, a četvrtoplasirani timovi će se oprostiti od daljeg učešća na evropskoj fudbalskoj sceni.

Sve sem prvog ili drugog mesta bi bilo ispod časti za Zvezdu jer poznato je da Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela nemaju nikakav stav o uvođenju Lige konferencija kao trećeg po jačini evropskog fudbalskog takmičenja.

Veliko finale Lige Evrope biće odigrano 18. maja u Sevilji, a finale Lige konferencija za sezonu 2021/2022 25. maja u Tirani. Pobednik Lige konferencija će imati čast da naredne sezone nastupa u Ligi Evrope.

Izvor: RTS, zvaničan sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama