Блог Фудбал Фудбал/Најава утакмица ЦЗБГ

Мечеви Звезде и Партизана ипак и на РТС-у!

ЛЕ и ЛК — ипак преноси иду и на РТС
Преноси првих мечева Звезде и Паризана у Лиги Европе и Лиги конференција ће ипак ићи и на РТС-у

Иако смо преурањено реаговали због чињенице да ће гледаоци РТС-а остати ускраћени за преносе мечева Лиге Европе и Лиге конференција, у којима наступају Звезда и Партизан, ипак је дошло до преокрета у преговорима између „Арене Спорт“ и РТС-а.

Иако је „Арена спорт“ комплетан носилац права на мечеве сва три УЕФА-ина такмичења за просторе комплетне бивше Југославије изузев Словеније, ипак је руководство ове телевизије на челу са директором програма Зораном Пањковићем и директором корпорације Arena Channels Group Небојшом Жугићем остало при више пута поновљеном становишту да им је у интересу да поједине садржаје од националног значаја види цела Србија. Тако ће се мечеви Звезде у Лиги Европе и Партизана у новооформљеној Лиги Конференција пратити ипак и на каналима РТС-а. Оно што је остало од првобитне најаве јесте чињеница да се тај договор неће односити на Лигу шампиона.

Фудбалско вече на РТС 1 ће тог 16. септембра стартовати у 18 часова и 40 минута након завршетка Дневника, који ће том приликом почињати у 18 часова и 5 минута; пола сата након завршетка другог Дневника РТС-а стартоваће пренос утакмице 1. кола Лиге Европе у ком ће Звезда дочекати екипу португалске Браге, а одмах након завршетка тог меча ће се камере РТС-а усмерити према приобалном кипарском градићу Фамагусти, где ће Партизан гостовати екипи Анортозиса у првом колу дебитантске сезоне Лиге конференција.

Ово је свакако добра вест за оне који нису или не желе да буду корисници Телекомових кабловских пакета, па им је приступачније да гледају преносе на РТС-у, који је као национална телевизија присутан и код свих кабловских оператера. Наравно, преноси ће истовремено ићи и на каналима „Арене спорт“.

Подсећање на нови формат Лиге Европе

За Звездине навијаче битна ствар у целој овој причи јесте учешће у Лиги Европе. У новој Лиги Европе је број учесника са досадашњих 48 скраћен на 32 клуба која су жребом подељена у осам група по четири. Биће одиграно шест кола по двокружном бод-систему, а на крају тих шест кола ће победници свих осам група ићи директно у осмину финала, другопласирани тимови ће играти бараж за улазак у осмину финала против осам трећепласираних тимова из групне фазе Лиге шампиона, трећепласирани тимови ће учешће на европској клупској фудбалској сцени наставити у нокаут фази Лиги конференција, а четвртопласирани тимови ће се опростити од даљег учешћа на европској фудбалској сцени.

Све сем првог или другог места би било испод части за Звезду јер познато је да Звездан Терзић и Митар Мркела немају никакав став о увођењу Лиге конференција као трећег по јачини европског фудбалског такмичења.

Велико финале Лиге Европе биће одиграно 18. маја у Севиљи, а финале Лиге конференција за сезону 2021/2022 25. маја у Тирани. Победник Лиге конференција ће имати част да наредне сезоне наступа у Лиги Европе.

Извор: РТС, званичан сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама