Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda 1:1 Šerif

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su na „Rajku Mitiću” sa moldavskim Šerifom 1:1 u prvom meču dvomeča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona 2021/22.

Viđena je izjednačena igra u prvom poluvremenu. Obe ekipe su bile ofanzivno orijentisane i išle na pobedu. Šerif je pritiskao u prvih 5 minuta, kasnije je Zvezda preuzela terensku inicijativu, ali je i tada Šerif uspevao da stvara prilike, pre svega zbog propusta u našoj odbrani. Gosti su poveli iz slobodnog udarca u 33′.

Zvezda je ozbiljno pritisnula rivala pri kraju poluvremena – smenjivali su se korneri, centaršutevi i šutevi, a Dioni postiže gol za 1:1 u sudijskoj nadoknadi. Može se reći da je nerešen rezultat na poluvremenu bio i realan prikaz stanja na terenu.

Zvezda je bila bolji rival u drugom delu igre. Na njegovom početku smo videli 2 šuta Falka, a onda je Kanga dobio drugi žuti karton u 58′ i izašao iz igre. Uprkos tome, Zvezda je dominirala narednih 10-ak minuta. Taj pritisak je vremenom opao, pa je i Šerif stvarao prilike, mada, bez šuta u okvir gola, iako su u par navrata bili u povoljnim pozicijama. Borba nije izostala do kraja meča, za razliku od energije u završnici zbog čega nismo uspeli da preokrenemo rezultat.

Dragović je (ponovo) bio najsvetlija tačka u odbrani, Pankov najgori. Gobeljić je imao nekoliko dobrih poteza, iznudio je žuti karton… isto tako je bilo i ispadanja u odbrani i loših prijema lopte. Rodić se borio, na žalost, nije bio koristan kad treba da se centrira u napadu. Sanogo je odigrao dobro, iako je imao žuti karton od 26′. Kanga – nekoliko pokušaja iz daljine i jedan crveni. Falko – imao je prilike u napadu, čini se da ga je Ben prerano zamenio. Ben je dobro odigrao svojih 15-20 minuta na terenu.

Katai – i dalje je najveća pretnja za rivale. Ovoga puta je falio neki njegov ,,magični potez” koji bi rešio meč. Ivanić – nije se mnogo primećivao na terenu. Dioni – čestitke na golu. Šteta što je još nedovoljno spreman, pa je izašao u 56′.

U sledeći meč krećemo od nule. Nema prostora za kalkulisanje, moramo da idemo na pobedu.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama