Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милошевић: Победа за подизање форме

Помоћни тренер нашег клуба Небојша Милошевић изнео је очекивања пред утакмицу 4. кола Суперлиге Србије коју ће фудбалери Црвене звезде одиграти на стадиону „Рајко Митић“ против екипе Напретка сутра од 20 часова.

– Захуктава се домаће првенство, играмо четврто првенствено коло против Напретка из Крушевца. Првенствене утакмице између европских долазе у густом распореду, нама је приоритет да будемо на потребном такмичарским нивоу и остварујемо резултате и циљеве које желимо. Предуслов за учествовање у европским квалификацијама следеће сезоне јесте да будемо шампиони. Морамо побеђивати. Напредак из Крушевца је у претходна три кола показао да је доста добро формирао тим, делују уравнотежено. Ради се о тиму који предводи искусни стручњак и клубу са богатом традицијом, без обзира што се претходне сезоне борио за опстанак. Почели су доста стабило имају две победе и један пораз, уз велики број постигнутих голова. Имају доста играча који можда нису познати широј јавности, али који су играли у нашим домаћим клубовима. Показали су разноврсност у ова прва три кола, имају брзину и по левом и десном боку, да ли подршком из другог плана преко бекова, да ли су то Спремо или Јовановић или на крилним позицијама Кочић и Јовановић. Њих двојица су постигли четири гола, предвођени Марјановићем, који је искусан играч на средини терена и од кога много тога зависи у игру Напретка. Солидни су и у прекидима, разноврсни, такође имају и висину. На претходној утакмици се Стевановић у маневру повредио, па је ту направљена промена са Рашковићем. Напредак је екипа која има равнотежу у игри, јасно зна шта хоће, није то екипа која ће првенствено желети да брине о свом голу овде. Жели да користи своје способности у брзини и у ударцу са дистанце, што јако добро раде са солидном ротацијом у везном реду. То све изискује са наше стране максимално поштовање и респект према противнику и са друге стране апсолутну амбицију и жељу да се освоје три бода и да се стабилно такмичимо у домаћем првенству – истакао је Милошевић.

Осврнуо се Милошевић и на здравствено стање играча пред утакмицу 4. кола Суперлиге Србије.

– Бабић је имао стомачни вирус, пропустио је неколико тренинга после утакмице у Суботици. Замењен је у току те утакмице, јуче је индивидуално тренирао, данас очекујемо да тренира са екипом. Здравствене службе и Мистер ће донети одлуку о евенуталном његовом учествовању у утакмици. Што се тиче Павкова он је такође имао температуру два дана, он јуче није тренирао, данас ћемо видети како се осећа. Гајић је задобио повреду рамена у првој утакмици против Каирата, најпокретљивији зглоб у телу захтева одређену опрезност, тренира у конкуренцији је и активно конкурише за такмичарски састав сутра. Што се тиче осталих играча немамо крупнијих повреда, после сваке европске утакмице у 48 сати се завршава процес опоравка. Сви играчи су у такмичарској ситуацији, имамо и сутра преподне да дефинишемо што се тиче здравственог стања и ментално-физичког шеф стручног штаба ће донети одлуку.

Говорио је помоћни тренер нашег тима и о начину игре екипе Напретка и амбицијама црвено-белих.

– Увек желимо да постижемо што је могуће више голова, пре свега да победимо ако може уз неку садржајну и ефикасну игру још боље. У зависности у којој мери наметнемо наш стил игре и у којој мери натерамо противника да брине о нама и неутралишемо неке њихове квалитете. Пре свега морамо да им одузмемо да осете самопоуздање на нашем терену. Да играчи као што су Марјановић, Спремо, Јовановић, Кочић не добију довољно простора да покажу свој квалитет. Напредак није екипа која ће да се брани и да чека да ће нешто само од себе да се деси. У оквиру својих индивидуалних квалитета имају идеју, концепт игре који покушава да спроводе. Покушали су то и Нишу, иако је утакмица завршена 4:2, то су покушали и код куће и успели да победе Раднички из Крагујевца и Колубару. Ударци са дистанце, контранапад после прекида су ствари којих морамо да се чувамо, они су разноврсна екипа која је добро избалансирана. Не постоје два или три појединца која држе све на својим леђима. Играчи су у добрим фудбалским годинама, уз млађе као што је Јовановић. Напредак ове године може да буде у стабилном делу табеле. Нама је важно да ми сутра демонстрирамо оно што радимо и шта хоћемо и у агресивности, да можемо да реагујемо на промене поседа лопте, да будемо проактивни, а не реактивни, приоритет нам је сутра да освојимо три бода, важан нам је и начин на који ћемо да освојимо три бода – закључио је Милошевић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама