Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда 1:1 Шериф

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су на „Рајку Митићу” са молдавским Шерифом 1:1 у првом мечу двомеча трећег кола квалификација за Лигу шампиона 2021/22.

Виђена је изједначена игра у првом полувремену. Обе екипе су биле офанзивно оријентисане и ишле на победу. Шериф је притискао у првих 5 минута, касније је Звезда преузела теренску иницијативу, али је и тада Шериф успевао да ствара прилике, пре свега због пропуста у нашој одбрани. Гости су повели из слободног ударца у 33′.

Звезда је озбиљно притиснула ривала при крају полувремена – смењивали су се корнери, центаршутеви и шутеви, а Диони постиже гол за 1:1 у судијској надокнади. Може се рећи да је нерешен резултат на полувремену био и реалан приказ стања на терену.

Звезда је била бољи ривал у другом делу игре. На његовом почетку смо видели 2 шута Фалка, а онда је Канга добио други жути картон у 58′ и изашао из игре. Упркос томе, Звезда је доминирала наредних 10-ак минута. Тај притисак је временом опао, па је и Шериф стварао прилике, мада, без шута у оквир гола, иако су у пар наврата били у повољним позицијама. Борба није изостала до краја меча, за разлику од енергије у завршници због чега нисмо успели да преокренемо резултат.

Драговић је (поново) био најсветлија тачка у одбрани, Панков најгори. Гобељић је имао неколико добрих потеза, изнудио је жути картон… исто тако је било и испадања у одбрани и лоших пријема лопте. Родић се борио, на жалост, није био користан кад треба да се центрира у нападу. Саного је одиграо добро, иако је имао жути картон од 26′. Канга – неколико покушаја из даљине и један црвени. Фалко – имао је прилике у нападу, чини се да га је Бен прерано заменио. Бен је добро одиграо својих 15-20 минута на терену.

Катаи – и даље је највећа претња за ривале. Овога пута је фалио неки његов ,,магични потез” који би решио меч. Иванић – није се много примећивао на терену. Диони – честитке на голу. Штета што је још недовољно спреман, па је изашао у 56′.

У следећи меч крећемо од нуле. Нема простора за калкулисање, морамо да идемо на победу.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама