Остали спортови СДЦЗ

Црвено-бели поражени у драматичној завршници финала плеј-офа

Боксери Црвене звезде нису успели да освоје титулу шампиона Србије пошто су у мајсторици финала плеј-офа Суперлиге Србије изгубили од Сомбора резултатом 12:10.

Овај меч је оправдао очекивања и до самог краја је био изузетно неизвестан. Црвено-бели због повреда нису били у могућности да имају представнике у тешкој и супертешкој категорији, па је Сомбор и пре почетка повео са 4:0.

Изједначење нашој екипи донели су јуниори Лука Ранковић и Владимир Бериша. Прекидом у 1. рунди Саша Ивановић је изгубо од Аматовића, а феноменални Кристијан Јовановић је нокаутом у 1. рунди савладао Јоксимовића и поравнао резултат на 6:6.

Поново Сомбор долази до вођства након тријумфа Аличића над Момчилом Јањићем, а Ненад Јовановић је потом у полувелтер категорији славио против Сејдија за 8:8. У велтер категорији је виђена врло неизвесна борба између Џејлана Тоскића и Антонио Бисета у којој је Кубанац тријумфовао подељеном и дискутабилном одлуком судија.

Капитен Звезде Сандро Полетан савладао је Губаша у средњој категорији, па је уследио врхунац вечери. Шампиона Србије одлучивао је један дуел, меч полутешкаша. У ринг су ушли Александар Шерифовић и Игор Рогић и после исцрпљујућег сусрета, одлуком судија, славио је боксер Сомбора и тиме поставио коначан резултат – 10:12.

Изабраници Миодрага Милића Шипија нису успели да освоје шампионски трофеј, али су оставили веома добар утисак. Током целе сезоне су водили беспоштедне борбе и на достојанствен начин су представљали Црвену звезду.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СОМБОР 10:12

Јуниори:
до 46кг, Лука Ранковић – Гаши Северџан 2:0
до 60кг, Владимир Бериша – Владица Мишковић 2:0

Сениори:
до 54кг (бантам), Саша Ивановић – Омер Аметовић 0:2
до 57кг (перолака), Кристијан Јовановић – Раде Јоксимовић 2:0
до 60кг (лака), Момчило Јањић – Семиз Аличић 0:2
до 64кг (полувелтер), Ненад Јовановић – Назиф Сејди 2:0
до 69кг (велтер), Џејлан Тоскић – Антонио Бисет 0:2
до 75кг (средња), Сандро Полетан – Владимир Губаш 2:0
до 81кг (полутешка), Александар Шерифовић – Игор Рогић 0:2
до 91кг (тешка), Алекса Марковић – Мађи Јабабу 0:2, без борбе
преко 91кг (супертешка), Коста Божовић – Владан Бабић 0:2, без борбе

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама