Ostali sportovi SDCZ

Crveno-beli poraženi u dramatičnoj završnici finala plej-ofa

Bokseri Crvene zvezde nisu uspeli da osvoje titulu šampiona Srbije pošto su u majstorici finala plej-ofa Superlige Srbije izgubili od Sombora rezultatom 12:10.

Ovaj meč je opravdao očekivanja i do samog kraja je bio izuzetno neizvestan. Crveno-beli zbog povreda nisu bili u mogućnosti da imaju predstavnike u teškoj i superteškoj kategoriji, pa je Sombor i pre početka poveo sa 4:0.

Izjednačenje našoj ekipi doneli su juniori Luka Ranković i Vladimir Beriša. Prekidom u 1. rundi Saša Ivanović je izgubo od Amatovića, a fenomenalni Kristijan Jovanović je nokautom u 1. rundi savladao Joksimovića i poravnao rezultat na 6:6.

Ponovo Sombor dolazi do vođstva nakon trijumfa Aličića nad Momčilom Janjićem, a Nenad Jovanović je potom u poluvelter kategoriji slavio protiv Sejdija za 8:8. U velter kategoriji je viđena vrlo neizvesna borba između Džejlana Toskića i Antonio Biseta u kojoj je Kubanac trijumfovao podeljenom i diskutabilnom odlukom sudija.

Kapiten Zvezde Sandro Poletan savladao je Gubaša u srednjoj kategoriji, pa je usledio vrhunac večeri. Šampiona Srbije odlučivao je jedan duel, meč poluteškaša. U ring su ušli Aleksandar Šerifović i Igor Rogić i posle iscrpljujućeg susreta, odlukom sudija, slavio je bokser Sombora i time postavio konačan rezultat – 10:12.

Izabranici Miodraga Milića Šipija nisu uspeli da osvoje šampionski trofej, ali su ostavili veoma dobar utisak. Tokom cele sezone su vodili bespoštedne borbe i na dostojanstven način su predstavljali Crvenu zvezdu.

CRVENA ZVEZDA – SOMBOR 10:12

Juniori:
do 46kg, Luka Ranković – Gaši Severdžan 2:0
do 60kg, Vladimir Beriša – Vladica Mišković 2:0

Seniori:
do 54kg (bantam), Saša Ivanović – Omer Ametović 0:2
do 57kg (perolaka), Kristijan Jovanović – Rade Joksimović 2:0
do 60kg (laka), Momčilo Janjić – Semiz Aličić 0:2
do 64kg (poluvelter), Nenad Jovanović – Nazif Sejdi 2:0
do 69kg (velter), Džejlan Toskić – Antonio Biset 0:2
do 75kg (srednja), Sandro Poletan – Vladimir Gubaš 2:0
do 81kg (poluteška), Aleksandar Šerifović – Igor Rogić 0:2
do 91kg (teška), Aleksa Marković – Mađi Jababu 0:2, bez borbe
preko 91kg (superteška), Kosta Božović – Vladan Babić 0:2, bez borbe

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama