Fudbal Fudbal/Vesti

Ivanić dobio nagradu “Bora Kostić”

Na svečanom otvaranju lože „Bora Kostić“ na našem stadionu predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović je saopštio da će u budućnosti najbolji strelac crveno-belih tokom jedne sezone dobiti nagradu koja ce nositi ime legendarnog golgetera naseg trofejnog tima Bore Kostića. Ove sezone nagrada će pripasti Mirku Ivaniću koji je postigao 21 pogodak tokom protekle takmičarske godine.

Mirko Ivanić je ove sezone zabeležio 48 nastupa u Zvezdinom dresu i bio jedan od najstandarnijih igrača tokom sezone. Iako nije nosio kapitensku traku Ivanić je bio pravi lider na terenu što je pokazao i na „velikim“ utakmicama gde je bio nerešiva enigma za protivničke defanzivce. Fudbaler rođen u Bačkom Jarku imao je jednu od najefikasnijih sezona iza sebe i postigao je ukupno 21 gol, a uz to je zabeležio čak 15 asistencija. U domaćem šampionatu je u 16 navrata pogađao mrežu rivala, dva pogotka je postigao na mečevima protiv Napretka i Zlatibora, dok se jednom upisao u strelce na mečevima sa Novim Pazarom, TSC-om, Čukaričkim, Voždovacem, Bačkom (2),Radničkim iz Niš, Spartakom, Partizanom, Radnikom.

Iako nije poneo titulu najboljeg strelca Superlige Srbije nalazio se na samom vrhu iste. Sigurno da će navijači pamtiti njegov pogodak glavom kojim je odlučio pitanje pobednika u 164. večitom derbiju. Bio je strelac jednog gola u Kupu Srbije protiv Zlatibora, a postigao je tri gola u kvalifikacijama za Ligu šampiona (Evropa dva, Omonija). Ivanić se nije upisao u strelce u okviru Lige Evrope, ali je zato u dva navrata proigrao saigrače nakon čeka je naš tim postizao golove i osvajao bodove u drugom po veličini takmičenju na starom kontinentu.

Kreativni vezni fudbaler će biti prvi igrač našeg kluba koji će poneti nagradu koja nosi naziv po legendarnom napadaču Crvene zvede.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama