Фудбал Фудбал/Вести

Иванић добио награду “Бора Костић”

На свечаном отварању ложе „Бора Костић“ на нашем стадиону председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић је саопштио да ће у будућности најбољи стрелац црвено-белих током једне сезоне добити награду која це носити име легендарног голгетера насег трофејног тима Боре Костића. Ове сезоне награда ће припасти Мирку Иванићу који је постигао 21 погодак током протекле такмичарске године.

Мирко Иванић је ове сезоне забележио 48 наступа у Звездином дресу и био један од најстандарнијих играча током сезоне. Иако није носио капитенску траку Иванић је био прави лидер на терену што је показао и на „великим“ утакмицама где је био нерешива енигма за противничке дефанзивце. Фудбалер рођен у Бачком Јарку имао је једну од најефикаснијих сезона иза себе и постигао је укупно 21 гол, а уз то је забележио чак 15 асистенција. У домаћем шампионату је у 16 наврата погађао мрежу ривала, два поготка је постигао на мечевима против Напретка и Златибора, док се једном уписао у стрелце на мечевима са Новим Пазаром, ТСЦ-ом, Чукаричким, Вождовацем, Бачком (2),Радничким из Ниш, Спартаком, Партизаном, Радником.

Иако није понео титулу најбољег стрелца Суперлиге Србије налазио се на самом врху исте. Сигурно да ће навијачи памтити његов погодак главом којим је одлучио питање победника у 164. вечитом дербију. Био је стрелац једног гола у Купу Србије против Златибора, а постигао је три гола у квалификацијама за Лигу шампиона (Европа два, Омонија). Иванић се није уписао у стрелце у оквиру Лиге Европе, али је зато у два наврата проиграо саиграче након чека је наш тим постизао голове и освајао бодове у другом по величини такмичењу на старом континенту.

Креативни везни фудбалер ће бити први играч нашег клуба који ће понети награду која носи назив по легендарном нападачу Црвене зведе.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама