Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda je osvojila Kup Srbije

Crvena zvezda je trijumfom nad Partizanom posle jedanaesteraca osvojila 25. Kup Srbije. Izabranici Dejana Stankovića pokazali su veliku borbu tokom čitavog meča i na kraju došli do zasluženog trofeja posle 0:0. Za naš tim sa penala su bili precizni Milan Rodić, Radovan Pankov, Nikola Krstović i Veljko Nikolić. Dok je kapiten Milan Borjan odbranio penale Štuliću i Jojiću. Osvajanjem Kupa, crveno-beli su došli do 11. duple krune.

 

Crvena zvezda – Partizan 0:0 (4:2 penali)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Srđan Jovanović.

Žuti kartoni: Ben, Gobeljić (Crvena zvezda), L. Marković, Zđelar, Stojković (Partizan).

Penali: Natho (gol), Rodić (gol), Živković (gol), Pankov (gol), Stevanović (gol), Krstović (gol), Jojić (promašaj), Nikolić (gol), Štulić (promašaj).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić(od 72. Gobeljić), Pankov, Milunović, Rodić, Sanogo, Kanga(od 66. Nikolić), Ivanić(od 91. Degenek), Ben(od 101. Krstović), Katai(od 72. Srnić), Falćineli(od 91. Vukanović).

Rezerve: Popović, Gobeljić, Degenek, Petrović, Nikolić, Srnić, Gavrić, Vukanović, Krstović.

Partizan:  Stojković, Miljković, S. Marković (od 46. Ostojić), Vujačić, Urošević(od 112. Živković), Sćekić, Zđelar(od 106. Stevanović), Jojić, Jović (od 73. Natho), L. Marković(od 73. Lutovac), Holander(od 87. Štulić).

Rezerve: Popović, Banjak, Natho, Pavlović, Baždar, Živković, Ostojić, Štulić, Stevanović, Lutovac, Smiljanić.

Od samog starta utakmice crveno-beli su pokazali veliku terensku inicijativu, a već u drugom minutu, dobro je kombinovala Zvezda iz poslednje linije, kada je Katai povukao loptu i uposlio Falćinelija na ivici kaznenog prostora. Italijan se dobro okrenuo i uputio udarac sa nekih desetak metara, ali je gađao pored gola. Stezali su izabranici Dejana Stankovića „obruč“ oko gola Partizana, a u sedmom minutu Katai je ponovo dobro prošao sa loptom i pokušao da uposli Falćinelija, od kog se lopta odbila do Ivanića koji je dobro gađao sa oko dvadesetak metara, ali samo pored stative.

Zapretio je i večiti rival u 15. minutu, Jojić je gađao sa distance, ali je Borjan maestralnom paradom sačuvao mrežu, što je bio i jedini konkretan pokušaj gostiju u prvom d9elu igre. Odličan je bio Katai u na startu meča, a  u 18. minutu  je sa levog boka uputio precizan centaršut u kazneni prostor, ali je Ben za korak bio brži od lopte. Igrao se 25. minut kada je Kanga dobro povukao loptu kroz sredinu, a onda odložio do Ivanića, koji je ubacio loptu u kazneni prostor večitog rivala. Gajić je bio najbliži lopti i uputio oštar pas u peterac, prvi do lopte je stigao Falćineli, ali gađao pored desne stative. Pokušao je i Katai iz slobodnog udarca u 33. minutu, ali pravo u Stojkovića.

Konstantno se igralo na polovini Partizana, a u 43. minutu Gajić je oštrim pasom uposlio Falćinelija u petercu, Italijan je imao dobru zamisao i petom pokušao da matira Stojkovića, ali je lopta prošla uz levu stativu. Samo minut kasnije, Ben je gađao dobro glavom, posle centaršuta Rodića.

Početkom drugog poluvremena, nastavila je Zvezda sa terenskom incijativom, crno-beli su se branili sa svih jedanaest igrača na svojoj polovini, dok su štoperi Crvene zvezde bili visoko na polovini terena i odatle gradili napad. Igrao se 60. minut, kada je Katai dobro započeo akciju, razmenio dodavanja sa Benom i Ivanićem, a posle toga i dobro gađao, ali je lopta završila iznad prečke. Igralo se u žestkom ritmu u nastavku meča, ali su se rivali nadmudrivali na sredini terena. Dolazila je Zvezda do završne trećine terena, ali bez konkretnije šanse i realizacije. U  76. minutu Ben je odlično izveo udarac iz ugla, a najviši u skoku bio je Milunović, ipak Stojković je uspeo da sačuva mrežu. Samo dva minuta kasnije, malo je falilo crveno-belim da dođu do vođstva, kada je Ben ušao u peterac i varkom izbacio Miljkovića i pokušao da uposli Falćinelija, čiji je šut izblokiran od strane Vujačića u poslednjem trenutku.

Konstanto su kružili crveno-beli oko šesnaesterca večitog rivala, a u 83. minutu Falćineli je odlično izbacio Ostojića posle dodavanja Sanoga, ali je defanzivac gostiju u poslednjem trenutku izblokirao šut Italijana i lopta je završila u korneru. U nadoknadi vremena dobro je Rodić prošao po levoj strani i centrirao u kazneni prostor, a prvi do lopte je stigao Srnić, koji je pokušao atraktivno ,,makazicama“, ali nije dobro zahvatio loptu. Pitanje pobednika nije bilo rešeno posle regularnog dela, pa je otišla u produžetke.

U prvom produžetku se najviše igralo na sredini terena, sa velikim brojem oštrih duela i bez konkrentijih prilika na obe strane, a onda je Vukanović dobro povukao loptu u 104. minutu i proigrao Srnića,koji je sa ivice kaznenog prostora gađao preko gola. To je ujedno bila i jedina konkretna šansa u oba produžetka, s obzirom da se rezultat nije promenio, meč je rešen jedanaestercima.

Crvena zvezda je osvojila 25. Kup Srbije posle penal serije, za naš tim sa penala su bili precizni Milan Rodić, Radovan Pankov, Nikola Krstović i Veljko Nikolić. Dok je kapiten Milan Borjan odbranio penale Štuliću i Jojiću. Osvajanjem Kupa, crveno-beli su došli do 11. duple krune.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama