Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда је освојила Куп Србије

Црвена звезда је тријумфом над Партизаном после једанаестераца освојила 25. Куп Србије. Изабраници Дејана Станковића показали су велику борбу током читавог меча и на крају дошли до заслуженог трофеја после 0:0. За наш тим са пенала су били прецизни Милан Родић, Радован Панков, Никола Крстовић и Вељко Николић. Док је капитен Милан Борјан одбранио пенале Штулићу и Јојићу. Освајањем Купа, црвено-бели су дошли до 11. дупле круне.

 

Црвена звезда – Партизан 0:0 (4:2 пенали)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Срђан Јовановић.

Жути картони: Бен, Гобељић (Црвена звезда), Л. Марковић, Зђелар, Стојковић (Партизан).

Пенали: Натхо (гол), Родић (гол), Живковић (гол), Панков (гол), Стевановић (гол), Крстовић (гол), Јојић (промашај), Николић (гол), Штулић (промашај).

Црвена звезда: Борјан, Гајић(од 72. Гобељић), Панков, Милуновић, Родић, Саного, Канга(од 66. Николић), Иванић(од 91. Дегенек), Бен(од 101. Крстовић), Катаи(од 72. Срнић), Фалћинели(од 91. Вукановић).

Резерве: Поповић, Гобељић, Дегенек, Петровић, Николић, Срнић, Гаврић, Вукановић, Крстовић.

Партизан:  Стојковић, Миљковић, С. Марковић (од 46. Остојић), Вујачић, Урошевић(од 112. Живковић), Сћекић, Зђелар(од 106. Стевановић), Јојић, Јовић (од 73. Натхо), Л. Марковић(од 73. Лутовац), Холандер(од 87. Штулић).

Резерве: Поповић, Бањак, Натхо, Павловић, Баждар, Живковић, Остојић, Штулић, Стевановић, Лутовац, Смиљанић.

Од самог старта утакмице црвено-бели су показали велику теренску иницијативу, а већ у другом минуту, добро је комбиновала Звезда из последње линије, када је Катаи повукао лопту и упослио Фалћинелија на ивици казненог простора. Италијан се добро окренуо и упутио ударац са неких десетак метара, али је гађао поред гола. Стезали су изабраници Дејана Станковића „обруч“ око гола Партизана, а у седмом минуту Катаи је поново добро прошао са лоптом и покушао да упосли Фалћинелија, од ког се лопта одбила до Иванића који је добро гађао са око двадесетак метара, али само поред стативе.

Запретио је и вечити ривал у 15. минуту, Јојић је гађао са дистанце, али је Борјан маестралном парадом сачувао мрежу, што је био и једини конкретан покушај гостију у првом д9елу игре. Одличан је био Катаи у на старту меча, а  у 18. минуту  је са левог бока упутио прецизан центаршут у казнени простор, али је Бен за корак био бржи од лопте. Играо се 25. минут када је Канга добро повукао лопту кроз средину, а онда одложио до Иванића, који је убацио лопту у казнени простор вечитог ривала. Гајић је био најближи лопти и упутио оштар пас у петерац, први до лопте је стигао Фалћинели, али гађао поред десне стативе. Покушао је и Катаи из слободног ударца у 33. минуту, али право у Стојковића.

Константно се играло на половини Партизана, а у 43. минуту Гајић је оштрим пасом упослио Фалћинелија у петерцу, Италијан је имао добру замисао и петом покушао да матира Стојковића, али је лопта прошла уз леву стативу. Само минут касније, Бен је гађао добро главом, после центаршута Родића.

Почетком другог полувремена, наставила је Звезда са теренском инцијативом, црно-бели су се бранили са свих једанаест играча на својој половини, док су штопери Црвене звезде били високо на половини терена и одатле градили напад. Играо се 60. минут, када је Катаи добро започео акцију, разменио додавања са Беном и Иванићем, а после тога и добро гађао, али је лопта завршила изнад пречке. Играло се у жестком ритму у наставку меча, али су се ривали надмудривали на средини терена. Долазила је Звезда до завршне трећине терена, али без конкретније шансе и реализације. У  76. минуту Бен је одлично извео ударац из угла, а највиши у скоку био је Милуновић, ипак Стојковић је успео да сачува мрежу. Само два минута касније, мало је фалило црвено-белим да дођу до вођства, када је Бен ушао у петерац и варком избацио Миљковића и покушао да упосли Фалћинелија, чији је шут изблокиран од стране Вујачића у последњем тренутку.

Константо су кружили црвено-бели око шеснаестерца вечитог ривала, а у 83. минуту Фалћинели је одлично избацио Остојића после додавања Санога, али је дефанзивац гостију у последњем тренутку изблокирао шут Италијана и лопта је завршила у корнеру. У надокнади времена добро је Родић прошао по левој страни и центрирао у казнени простор, а први до лопте је стигао Срнић, који је покушао атрактивно ,,маказицама“, али није добро захватио лопту. Питање победника није било решено после регуларног дела, па је отишла у продужетке.

У првом продужетку се највише играло на средини терена, са великим бројем оштрих дуела и без конкрентијих прилика на обе стране, а онда је Вукановић добро повукао лопту у 104. минуту и проиграо Срнића,који је са ивице казненог простора гађао преко гола. То је уједно била и једина конкретна шанса у оба продужетка, с обзиром да се резултат није променио, меч је решен једанаестерцима.

Црвена звезда је освојила 25. Куп Србије после пенал серије, за наш тим са пенала су били прецизни Милан Родић, Радован Панков, Никола Крстовић и Вељко Николић. Док је капитен Милан Борјан одбранио пенале Штулићу и Јојићу. Освајањем Купа, црвено-бели су дошли до 11. дупле круне.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама