Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Трофеј зове трофеј

Црвену звезду сутра од 19 часова очекује финале Купа Србије у ком ће одмерити снаге са вечитим ривалом, чиме ће се спустити завеса на феноменалну сезону нашег клуба.

– Очекивања свих у клубу су таква да желимо да заокружимо ову феноменалну сезону освајањем дупле круне. Све ћемо урадити да то остваримо. Спремали смо се, иако смо математички освојили титулу шампиона Србије још пре неколико недеља. Нисмо посустајали, већ смо наставили да радимо за све оно што нас чека у будућности, а то су управо ово финале Купа, као и квалификације и борба за групну фазу. Јучерашњи резултати у Енглеској су нам открили то да крећемо од другог кола, што је за нас феноменално, јер смо тако планирали и организовали припреме. Што се дербија тиче, никад се не зна. Радили смо добро и посветили пажњу ситницама. То су ствари које доносе превагу. Тако је и на прошлом – један корнер одлучио питање победника. На многим малим стварима које могу дерби да учине великим смо радили – почео је Станковић.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о здравственом билтену.

– Сви су на располагању сем Павкова који има картоне. Жао ми је због тога, јер се подигао у задње време и играо изванредно. Фалиће нам, али имамо момке који могу да одговоре свим захтевима. Радили смо на томе да будемо компактни. Ипак, у дербију је тешко неког изненадити. Игра се директно и онај ко више жели победу ће је и остварити.

Нема веће мотивације за Станковића од трофеја.

– Мотивишу ме Црвена звезда и дупла круна. Не знам дал би победа за ривала сутра била спас сезоне, не бавим се њима, већ својом кућом. Што се утакмице тиче, не занима ме дал ће бити лепо или не, ефикасно… Битно ми је да освојимо трофеј.

За утакмице Купа Србије не важи правио о „бонус“ играчима.

– На прошлом дербију су почели млађи, а ушли старији, али не значи да ће сада бити обрнуто. Знам ко ће стартовати сутра, али не желим да откривам. Желимо и ми мало да изненадимо јавност.

Зна Станковић и ко би изводио пенале, уколико би дошло до њих.

– Знам извођаче. Имам играче са карактером. Ове године нам пенали нису били наклоњени, али ако дође до њих, ту су момци спремни да их изведу.

Говорио је и о Звездином балу на води, чиме је прослављена 32. титула.

– Доживети тако нешто у својој земљи, граду, клубу је привилегија и понос. Сви смо остали изненађени и позитивни због тога шта су нам приредили навијачи. Било је феноменално, историјски, нешто што се до сада није десило у Београду. Мотивише нас и то. Трофеј увек зове трофеј. Тај осећај када се нешто освоји је драгоцен – закључио је Станковић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама