Blog Košarka Košarka/Vesti CZBG

Sudijski lopovluci u Podgorici

Foto: Dragana Stjepanović/ABA league

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u Podgorici, u trećem meču finalne serije lej ofa. Budućnost je slavila rezultatom 75:71, ali niko od nas Zvezdaša ne može da se otme utisku da smo brutalno pokradeni.

Istini za volju, četa Dejana Radonjića opet je imala očajan šut za tri poena kao i u prve dve utakmice u Beogradu, ali je celo vreme bila u meču i imala priliku da koliko sinoć podigne pobednički pehar. Ipak, da se to ne bi desilo, potrudio se triling sudijskih asova – Radović, Boltauzer, Javor, koji su Crvenu zvezdu doslovno pokrali u jučerašnjem meču.

Naime, znalo se da će utakmica u Podgorici, kao i one u Beogradu, biti tvrda. Obe ekipe su igrale čvrstu odbranu, ali sudije u sinoćnjem meču nikako nisu imale isti kriterijum. Sudijski trojac je sinoć svirao sve što se može svirati kao faul Zvezdinim igračima, dok je sa druge strane ostao nem. 

Tako je Budućnost sinoć izvela 34 slobodna bacanja naspram 14 koliko su izveli crveno-beli. Bode oči da od 4.48 do kraja poluvremena (druga četvrtina), pa sve do 3:58 do kraja meča (četvrta četvrtina) Zvezda nije izvela NI JEDNO JEDINO slobodno bacanje. Ispade da su igrači Budućnosti igrali balet, te da su bili toliko nežni da čak nisu ni popreko pogledali Zvezdine igrače.

Zaista je neverovatno da ABA liga ostaje nema na ovakve stvari, kao i da aminuje da trojica ovih lopova sude Crvenoj zvezdi i to još u Podgorici. Kao što neki navijači rekoše, mogli su komotno i Bokana da stave kao sudiju. Ne bi se primatila razlika.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama