Блог Кошарка Кошарка/Вести ЦЗБГ

Судијски лоповлуци у Подгорици

Фото: Драгана Стјепановић/ABA league

Кошаркаши Црвене звезде доживели су пораз у Подгорици, у трећем мечу финалне серије леј офа. Будућност је славила резултатом 75:71, али нико од нас Звездаша не може да се отме утиску да смо брутално покрадени.

Истини за вољу, чета Дејана Радоњића опет је имала очајан шут за три поена као и у прве две утакмице у Београду, али је цело време била у мечу и имала прилику да колико синоћ подигне победнички пехар. Ипак, да се то не би десило, потрудио се трилинг судијских асова – Радовић, Болтаузер, Јавор, који су Црвену звезду дословно покрали у јучерашњем мечу.

Наиме, знало се да ће утакмица у Подгорици, као и оне у Београду, бити тврда. Обе екипе су играле чврсту одбрану, али судије у синоћњем мечу никако нису имале исти критеријум. Судијски тројац је синоћ свирао све што се може свирати као фаул Звездиним играчима, док је са друге стране остао нем. 

Тако је Будућност синоћ извела 34 слободна бацања наспрам 14 колико су извели црвено-бели. Боде очи да од 4.48 до краја полувремена (друга четвртина), па све до 3:58 до краја меча (четврта четвртина) Звезда није извела НИ ЈЕДНО ЈЕДИНО слободно бацање. Испаде да су играчи Будућности играли балет, те да су били толико нежни да чак нису ни попреко погледали Звездине играче.

Заиста је невероватно да АБА лига остаје нема на овакве ствари, као и да аминује да тројица ових лопова суде Црвеној звезди и то још у Подгорици. Као што неки навијачи рекоше, могли су комотно и Бокана да ставе као судију. Не би се приматила разлика.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама