Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Metalac 5:1 (3:0)

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su ubedljivo savladali Metalac rezultatom 5:1 na stadionu ,,Rajko Mitić“ u okviru poslednjeg 38. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića goleadom su završili ovogodišnje prvenstvo i sa 114 golova oborili rekord po broju postignutih pogodaka u jednoj sezone. Dvostruki strelac na meču bio je El Fardu Ben, a pored njega mrežu su zatresli Milan Gajić, Gelor Kanga i Milan Pavkov.

Crvena zvezda – Metalac 5:1 (3:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Nenad Minaković.

Strelci: Gajić u 2, Ben u 5. i 34, Kanga u 49. i Pavkov u 77. minutu za Crvenu zvezdu, a Maksimović u 69. minutu za Metalac.

Žuti kartoni: Sanogo, Srnić (Crvena zvezda), Embongu, Grbović, Mlađović, Luković (Metalac).

Crvena zvezda: Borjan (od 46. Popović), Gajić, Pankov , Milunović, Rodić, Petrović (od 46. Kanga), Nikolić (od 46. Sanogo), Ivanić, Ben, Katai(od 66. Srnić), Falćineli (od 73. Pavkov).

Rezerve: Popović, Gobeljić, Degenek, Sanogo, Kanga, Srnić, Gavrić, Vukanović, Pavkov, Krstović.

Metalac: Savić, Maksimović(od 88. Pavlović), Krajišnik, Grbović (od 82. Luković), Vasiljević, Kokir (od 46. Pecelj), Zoćević(od 68. Milićević), Rogač, Mlađović, Vlalukin, Embongu.

Rezerve: Puletić, Premović, Pecelj, Cvetković, Li, Katanić, Pavlović, Jokić, Luković, Milićević, Mijailović.

Sportski direktor našeg kluba Mitar Mrkela, uručio je Milanu Pavkovu i Aleksandru Katajiu dres sa brojem 100, koji simbolizuje odigrane utakmice u dresu Crvene zvezde.

Crveno-beli su se obrušili na gol Metalca odmah posle sudijskog zvižduka, a već u drugom minutu je Crvena zvezda povela sa 1:0. Dobro je Ivanić prošao po levoj strani i oštro ubacio loptu u kazneni prostor, sve to ispratio je Milan Gajić i rutinski sproveo loptu u mrežu. Odlično su izabranici Dejan Stankovića ušli u meč, samo tri minuta kasnije udvostručili su prednost, Katai je dobro povukao loptu i uposlio Bena, koji je lako po zemlji matirao Savića za 2:0. Na velikim mukama je bio golman Metalca u sedmom minutu meča, kada je Ivanić dobro gađao, ali je Savić vrhovima prstiju skrenuo loptu u korner.

Konstanto su pritiskali crveno-beli poslednju liniju Metalca, a u 20. minutu Katai je pokušao sa ivice kaznenog prostora, gađao je dalji ugao ofanzivni vezista, ali je Savić dobrom paradom uspeo da odbrani njegov pokušaj. Uspeli su igrači gostujuće ekipe da se povežu i zaprete, sa ivice kaznenog prostora je gađao Krajišnik, ali je Borjan sa lakoćom odbranio njegov pokušaj. Igrao se 34. minut kada je Ivanić još jednom dobro ušao u kazneni prostor, a onda ,,na tacni” ostavio loptu Ben, koji je zatresao mrežu sa nekoliko metara za ubedljivih 3:0. Veliku šansu su imali crveno-beli u 42. minutu kada je Gajić uputio dobar udarac sa oko 18 metara, ali je Zvezdin desni bek gađao iznad prečke.

Nastavila je Crvena zvezda sa pritiskom i početkom drugog dela igre. Već u 48. minutu Kanga je gađao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta prošla pored desne stative. Samo minut kasnije, ponovo su crveno-beli dobro gradili akciju, Katai je odlično prošao kroz odbranu Metalca, a onda uputio centaršut na peterac, Savić je kačio loptu koja je došla do Kange, koji  je rutinski pogodio za 4:0. Usledio je nešto mirniji tempo utakmice, posle četvrtog pogotka. U 61. minutu došlo je do gužve u šesnaestercu Metalca kada je Kanga ubacio loptu iz kornera, na kraju je do lopte došao Milunović, koji je gađao iskosa, ali nije bio precizan. Samo tri minuta kasnije, Ben je odlično prošao i uposlio Falćinelija, ali je Italijan izblokiran u poslednjem trenutku. Uspeli su gosti u 69. minutu da smanje prednost, kada je Maksimović zatresao mrežu za 4:1.

Igrao se 77. minut kada je Mlađović neoprezno startovao nad Srnićem, a glavni arbitar meča Minaković je bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Milan Pavkov, koji je rutinski pogodio sa jedanaest metara za 5:1. Samo dva minuta kasnije imali su crveno-beli dve šanse, prvo je Ben pokušao da ugrozi gol Metalca, a onda je Gajić posle centaršuta iz kornera dobro gađao, ali nije bio precizan. Pokušao je i Srnić da se upiše u strelce u 83. minutu, ali je pogodio spoljni deo mreže. Konstanto su crveno-beli stezali obruč oko gola gostiju, uprkos već nedostižnom vođstvu. Minut kasnije Ivanić je ušao u kazneni prostor i gađao iskosa, ali je u poslednjem trenutku regovao Savić i odbranio njegov pokušaj. Crvena zvezda je maestralno završila sezonu u Superligi Srbije goleadom u poslednjem kolu. 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama