Ostali sportovi SDCZ

STK Crvena zvezda, još dva koraka do cilja…

Poslednja ovosezonska pauza u stonoteniskim superligaškim takmičenjima polako se privodi kraju. Nakon kraćeg odmora ekipe se pripremaju za sam finiš sezone, za odigravanje poslednja dva ligaška kola nakon kojih će i poslednje nedoumice biti otklonjene.

Kada je reč o crveno-belom stonoteniskom kolektivu, naše dve ekipe i ženska i muška u poslednja dva duela ulaze sa potpumo suprotnim kako obavezama i zahtevima, tako i očekivanjima. Zvezdine gracije ključne trijumfe u aktuelnoj sezoni ostvarile su u prethodna dva duela koja su odigrana polovinom meseca aprila kada su savladale ekipu Sente na gostujućem terenu rezultatom 4:2 i novosadski Flip u dvorani na zapadnoj tribini stadiona „Rajko Mitić“ istovetnim rezultatom. Time su naše devojke stigle do ukupno sedmog trijumfa u 19 odigranih mečeva i popele su se na devetu poziciju superligaške tabele sa pobedom više od ekipe Vršca koja se nalazi u zoni ispadanja, a istovetni učinak 6-13 ima i trenutno desetoplasirani sastav Sente. Ono što je u ovom momentu izuzetno značajno to je činjenica da ženska ekipa STK Crvena zvezda ima bolji međusobni skor od obe navedene ekipe, a s`obzirom da će u narednom 20. kolu snage upravo odmeriti Senta i Vršac, jasno je da ovih sedam trijumfa već sada znači da su nanje devojke ostvarile ovosezonski cilj, a to je očuvanje superligaškog statusa. Treba napomenuti da će crveno-bele u petak 14. maja na našem najvećem stadionu dočekati Unireu iz Uzdina koja ne zna za uspeh u aktuelnoj sezoni, pa su samim tim naše devojke apsolutni favoriti, a nakon očekivanog uspeha u tom susretu kapitenka Neda Kandić i devojke u poslednjem kolu gostovaće u novosadskom SPENS-u ekipi NS 2011 i eventualnom senzacijom u tom susretu mogle bi čak da šampionat okončaju na koti broj „osam“ što bi svakako predstavljalo veliki uspeh ove mlade i super talentovane ekipe Zvezdinih devojaka.

– Raspored preostalih mečeva ženske ekipe STK Crvena zvezda:
20. kolo: STK Crvena zvezda – STK Unirea Uzdin (petak, 14. maj), Dvorana na zapadnoj tribini stadiona „Rajko Mitić“
21. kolo: STK NS 2011 – STK Crvena zvezda (nedelja, 16. maj), Dvorana „SPENS“ Novi Sad

– Tabela ženske Super lige Srbije, plej-aut:
7. STK NS 2011 (Novi Sad) 13-6 32
8. STK Flip (Novi Sad) 8-11 27
9. STK Crvena zvezda (Beograd) 7-12 26
10. STK Senta (Senta) 6-13 25
11. STK Vršac (Vršac) 6-13 25
12. STK Unirea (Uzdin) 0-19 19

Za razliku od naših devojaka koje rasterećeno ulaze u finiš sezone, kada je reč u muškom stonoteniskom takmičenju može se reći da usijanje doseže maksimum. Pre nešto više od mesec i po dana stonoteniseri Crvene zvezde savladali su ekipu zrenjaninskog Banata i time ključni trenutak sezone zakazali za nedelju 15. maja kada će u dvorani „Medison“ u Zrenjaninu u direktnom duelu domaći Banat i naša ekipa odlučivati o šampionu Srbije za sezonu 2020/21. Pred poslednja dva takmičarska susreta crveno-beli ulaze sa skorom od 17 trijumfa i dva poraza, dok zrenjaninski sastav ima skor 18-1, ali u slučaju trijumfa ekipe trenera Slobodana Taskovića u Zrenjaninu Crvena zvezda će imati bolji međusobni skor u odnosu na Zrenjanince i time će titula krenuti put Beograda. I pored činjenice da su sv oči uprte u zrenjaninski duel u poslednjem ligaškom kolu, niko u našoj ekipi ne sme prenebregnuti činjenicu da crveno-bele pre velikog derbija srpskog stonog tenisa očekuje sigurno niti malo lak susret na niškom Železničarom 12. maja u Beogradu. Naša ekipa u tom susretu nema pravo na kiks jer bi u slučaju neplaniranog poraza toliko željeni trofej i u aktuelnoj sezoni ostao samo san. Zato se duel sa Nišlijama mora ozbiljno shvatiti i on se mora „odraditi“, moraju se upisati bodovi, a zatim okrenuti onome za šta se pripremalo i radilo poslednjih godinu dana, pa neka bude i ono što biti ne može…

– Raspored preostalih mečeva muške ekipe STK Crvena zvezda:
20. kolo: STK Crvena zvezda – STK Železničar Niš (sreda, 12. maj), dvorana na zapadnoj tribini stadiona „Rajko Mitić“
21. kolo: STK Banat Zrenjanin – STK Crvena zvezda (subota, 15. maj), dvorana „Medison“ Zrenjanin

– Tabela muške Super lige Srbije, plej-of:
1. STK Banat (Zrenjanin) 18-1 37
2. STK Crvena zvezda (Beograd) 17-2 36
3. STK Železničar (Niš) 12-7 31
4. STK Radnički (Novi Sad) 9-10 28
5. STK Partizan (Beograd) 9-10 28
6. STK Temerin Ferocoop (Temerin) 7-12 26

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama