Остали спортови СДЦЗ

СТК Црвена звезда, још два корака до циља…

Последња овосезонска пауза у стонотениским суперлигашким такмичењима полако се приводи крају. Након краћег одмора екипе се припремају за сам финиш сезоне, за одигравање последња два лигашка кола након којих ће и последње недоумице бити отклоњене.

Када је реч о црвено-белом стонотениском колективу, наше две екипе и женска и мушка у последња два дуела улазе са потпумо супротним како обавезама и захтевима, тако и очекивањима. Звездине грације кључне тријумфе у актуелној сезони оствариле су у претходна два дуела која су одиграна половином месеца априла када су савладале екипу Сенте на гостујућем терену резултатом 4:2 и новосадски Флип у дворани на западној трибини стадиона „Рајко Митић“ истоветним резултатом. Тиме су наше девојке стигле до укупно седмог тријумфа у 19 одиграних мечева и попеле су се на девету позицију суперлигашке табеле са победом више од екипе Вршца која се налази у зони испадања, а истоветни учинак 6-13 има и тренутно десетопласирани састав Сенте. Оно што је у овом моменту изузетно значајно то је чињеница да женска екипа СТК Црвена звезда има бољи међусобни скор од обе наведене екипе, а с`обзиром да ће у наредном 20. колу снаге управо одмерити Сента и Вршац, јасно је да ових седам тријумфа већ сада значи да су нање девојке оствариле овосезонски циљ, а то је очување суперлигашког статуса. Треба напоменути да ће црвено-беле у петак 14. маја на нашем највећем стадиону дочекати Униреу из Уздина која не зна за успех у актуелној сезони, па су самим тим наше девојке апсолутни фаворити, а након очекиваног успеха у том сусрету капитенка Неда Кандић и девојке у последњем колу гостоваће у новосадском СПЕНС-у екипи НС 2011 и евентуалном сензацијом у том сусрету могле би чак да шампионат окончају на коти број „осам“ што би свакако представљало велики успех ове младе и супер талентоване екипе Звездиних девојака.

– Распоред преосталих мечева женске екипе СТК Црвена звезда:
20. коло: СТК Црвена звезда – СТК Униреа Уздин (петак, 14. мај), Дворана на западној трибини стадиона „Рајко Митић“
21. коло: СТК НС 2011 – СТК Црвена звезда (недеља, 16. мај), Дворана „СПЕНС“ Нови Сад

– Табела женске Супер лиге Србије, плеј-аут:
7. СТК НС 2011 (Нови Сад) 13-6 32
8. СТК Флип (Нови Сад) 8-11 27
9. СТК Црвена звезда (Београд) 7-12 26
10. СТК Сента (Сента) 6-13 25
11. СТК Вршац (Вршац) 6-13 25
12. СТК Униреа (Уздин) 0-19 19

За разлику од наших девојака које растерећено улазе у финиш сезоне, када је реч у мушком стонотениском такмичењу може се рећи да усијање досеже максимум. Пре нешто више од месец и по дана стонотенисери Црвене звезде савладали су екипу зрењанинског Баната и тиме кључни тренутак сезоне заказали за недељу 15. маја када ће у дворани „Медисон“ у Зрењанину у директном дуелу домаћи Банат и наша екипа одлучивати о шампиону Србије за сезону 2020/21. Пред последња два такмичарска сусрета црвено-бели улазе са скором од 17 тријумфа и два пораза, док зрењанински састав има скор 18-1, али у случају тријумфа екипе тренера Слободана Тасковића у Зрењанину Црвена звезда ће имати бољи међусобни скор у односу на Зрењанинце и тиме ће титула кренути пут Београда. И поред чињенице да су св очи упрте у зрењанински дуел у последњем лигашком колу, нико у нашој екипи не сме пренебрегнути чињеницу да црвено-беле пре великог дербија српског стоног тениса очекује сигурно нити мало лак сусрет на нишком Железничаром 12. маја у Београду. Наша екипа у том сусрету нема право на кикс јер би у случају непланираног пораза толико жељени трофеј и у актуелној сезони остао само сан. Зато се дуел са Нишлијама мора озбиљно схватити и он се мора „одрадити“, морају се уписати бодови, а затим окренути ономе за шта се припремало и радило последњих годину дана, па нека буде и оно што бити не може…

– Распоред преосталих мечева мушке екипе СТК Црвена звезда:
20. коло: СТК Црвена звезда – СТК Железничар Ниш (среда, 12. мај), дворана на западној трибини стадиона „Рајко Митић“
21. коло: СТК Банат Зрењанин – СТК Црвена звезда (субота, 15. мај), дворана „Медисон“ Зрењанин

– Табела мушке Супер лиге Србије, плеј-оф:
1. СТК Банат (Зрењанин) 18-1 37
2. СТК Црвена звезда (Београд) 17-2 36
3. СТК Железничар (Ниш) 12-7 31
4. СТК Раднички (Нови Сад) 9-10 28
5. СТК Партизан (Београд) 9-10 28
6. СТК Темерин Ferocoop (Темерин) 7-12 26

Извор: мојацрвеназвезда.нет

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама