Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Het-trik Nikolaševića u pobedi kadeta

Kadeti Crvene zvezde savladali su na gostovanju u Bačkoj Topoli ekipu TSC-a rezultatom 6:2. Ekipa Nikole Mitića je upela da preokrene negativan rezultat iz uvodnog dela utakmice i na posletku bude izuzetno efikasna u čemu je najistaknutiji bio trostruki strelac Mirko Nikolašević, dok su po jednom pogađali Davor Rakić, Nemanja Vidojević i Mihajlo Milosavić.

TSC – Crvena zvezda 2:6 (2:3)

Stadion: „TSC – škola fudbala“.

Sudija: Nebojša Zeljković.

Žuti karton: Holo-Nađ (TSC).

TSC: Nikolić (od 76. Ralić), Holo-Nađ, Banjac (od 65. Bošnjak), Viola, Milošević, Budai (od 59. Mijailović), Kosovac (od 65. Krunc), Petrić (od 76. Adamović), Preradov, Fodor, Šćepović.

Crvena zvezda: Marinković (od 80. J. Miladinović), Nedeljković (od 70. Mitić), Graonja (od 85. Lolić), Marić, Lečić, Vidojević, Nikolašević, Šljivić (od 79. Milosavić), Rakić (od 82. S. Miladinović), Radonjić, Bubanj.

Krenuli su naši kadeti odfanzivno od samog starta i takva igra isplatila se već u petom minutu. Graonja je odlično prošao po levoj strani i centrirao za Rakića koji je matirao Nikolića – 0:1. Domaćin je izjednačio u 12.minutu kada je dobro reagovao Fodor i poravnao rezultat. Samo dva minuta kasnije uzvratili su crveno-beli, kada su ponovo sarađivali Graonja i Rakić, ali se zatresla prečka. U 19.minutu, Lečić je odlično proigrao Nikolaševića, ali je golman domaćih bio za korak brži od kapitena Zvezdinih kadeta. TSC je u 29.minutu došao do vođstva drugim pogotkom Fodora. Prednost domaćih nije obeshrabrila izabranike Nikole Mitića. Diktirali su tempo i pokušavali kroz pas igru da dođu do gola. Rezultatsko poravnanje je brzo usledilo. Bubanj je prošao kroz sredinu i odlično proigrao Nikolaševića koji je uspeo ono što nije uradio u prethodna dva navrata i rutinki pogodio mrežu rivala- 2:2. Samo četiri minuta kasnije- potpuni preokret. Radonjić je pronašao Šljivića na levoj strani, on je izvrsno proigrao Nikolaševića, koji je iz neposredne blizine majstorski prebacio protivničkog golmana za vođstvo Crvene zvezde od 2:3.

Ofanziva našeg tima materijalizovala se u 57.minutu. Bubanj je „vukao“ loptu kroz sredinu dvadesetak metara i proigrao Nikolaševića na desnoj strani koji je driblingom nadmudrio čuvara i ponovo majtorki pogodio gol rivala. Nije bilo većih uzbuđenja sve do 75.minuta. Nikolašević je centrirao iz kornera, lopta je prošla kroz šesnaesterac, na nju je naleteo Vidojević i preciznim udarcem smestio je u mrežu – 2:5. Šest minuta nakon petog gola, Bubanj je sjajno prošao po levoj strani, ali je dobru intervenciju zabeležio drugi golman domaćih Ralić. U 86.minutu postavljen je konačan rezultat kada je Milosavić upisao prvenac u crveno-belom dresu.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama